Villa i fjerde runde

Oppdatert: 13. September 2013

Preview: Newcastle gjester Villa Park i første seriekamp etter landslagspausen. Les våre tanker om kampen her.

Lørdag 14. september

Premier League – Villa Park

Kampstart: 1600 (norsk tid)

Dommer: Mike Dean

 

Aston Villa står, etter tre kamper, med én seier og to tap. Poengfangsten gjør The Villans til vår tabellnabo, og selv om det fortsatt er tidlig i sesongen, typer mye på en jevnspilt affære på Villa Park.

Sett bortifra tapet på Villa Park i 2009, som sendte Newcastle ned i The Championship, har vi de siste årene hatt gode resultater mot Aston Villa. Ingen av lagenes fire siste møter har endt med seier for laget fra Birmingham, og i tilsvarende oppgjør i fjor gikk Newcastle seirende av banen med 1-2. Paul Lamberts menn har dessuten mislyktes i å holde nullen i noen av lagets 25 foregående Premier League-kamper. Det har imidlertid ikke akkurat vært noe målgaranti fra Newcastles side den siste tiden. Ett mål på tre kamper så langt i serien er det bare West Bromwich som kan misunne.

Det er ikke bare baklengsmål Villa har opplevd mye av den siste tiden. Hele 12 gule kort har laget fått på sine tre første, men Lambert vil ikke høre snakk om at laget spiller spesielt stygt. Da snakker manageren heller om klubbens nye signering, Libor Kozák. Den høyreiste tsjekkeren ble i fjor toppskårer i Europaligaen med sine åtte mål for Lazio. Kozák ble hentet til England for 55 millioner kroner, og  legges til en allerede fryktet angrepstrio bestående av Benteke, Agbonlahor og Weimann. Det kan derfor se ut til at måljegeren, som også skåret mot Italia i landslagspausen, får sin debut i form av et innhopp.

MÅLTYV: Libor Kozák er, i likhet med Benteke, vant med å skåre mye mål.

 

Pardew om kampen

På deadline day var det knyttet spenning til Yohan Cabaye. Franskmannen var visstnok ønsker av blant annet Arsenal og Paris Saint-Germain, men ble til slutt værende i Newcastle. Det er Pardew veldig fornøyd med:

Yohan endte opp på St. James’ Park, og har hatt en veldig god treningsuke her. Han har gjort unna mye viktig trening, og det har vært en hektisk periode for han nå som kona hans også har fått et barn. Yohan har vært veldig god på trening, og det ser ut til at han har slått seg til ro med livet i Newcastle.

En viktig oppgave for å slå Villa blir selvfølgelig å stoppe Christian Benteke. Det erkjenner Pardew:

Han (Benteke) må regnes som en av de 3-4 beste i sin rolle. Han har tatt Premier League med storm. Vi er nødt til å stoppe han for å vinne, men det har vi klart før, og det skal vi klare igjen.

Manageren har imidlertid stor tro på sitt eget stopperpar, og skryter spesielt av Yanga-Mbiwa i forkant av kampen:

Mapou har en fart som ofte får oss ut av trøbbel. Han er mye av grunnen til våre tre påfølgende kamper uten innslupne mål.

 

Skadesituasjonen

Det gledet nok mange å se både Yohan Cabaye og Loïc Rémy komme inn mot Fulham for to uker siden. Forhåpentligvis får vi se dem begge fra start på Villa Park.

BLE VÆRENDE: Yohan Cabaye ble ikke solgt, og nå ser Pardew lyst på franskmannens høstsesong.

I tillegg er Steven Taylor tilgjengelig igjen etter å ha stått over tre kamper med karantene. Ettersom Newcastle har lyktes i å holde nullen i alle de tre kampen uten han må publikumsyndlingen må trolig finne seg i å sitte på benken likevel. En ukes pause har også gjort godt for Cheick Tioté, hvilket kan skape et luksusproblem for Alan Pardew på midtbanen. Manageren har den siste tiden forsøkt seg på en 4-4-2-variant, og det er vanskelig å se for seg at både Tioté, Sissoko og Cabaye kan få plass i denne formasjonen. Det kan imidlertid tenkes at de danner en treer på midten, og at Pardew går tilbake til én spiss. Jonás Gutiérrez’ kne og Gabriel Obertans ankel skal testes i forkant av kampen, men ingen av dem ser ut til å bli klare til kampen. Ryan Taylor, Massadio Haïdara og Mike Williamson er fortsatt ute.

For Aston Villa er det kun tidligere Newcastlespiller Charles N’Zogbia som er ute med skade. Franskmannen var nødt til å operere akillessenen i juni, og står i fare for å miste hele høstsesongen.

 

Antatte startellevere

Aston Villa (4-3-3): Guzan; Lowton, Vlaar, Okore, Luna; Westwood, Delph, El Ahmadi; Weimann, Benteke, Agbonlahor

Newcastle (4-3-3): Krul; Debuchy, Coloccini, Yanga-Mbiwa, Santon; Cabaye, Tioté, Sissoko; Ben Arfa, Cissé, Rémy

You must be logged in to post a comment Login