Muligheter for fire strake

Oppdatert: 29. November 2013

Preview: Med seier over West Bromwich kan Newcastle henge seg på i kampen om spill i Europa til neste år.

Lørdag 30. november

Premier League – St. James’ Park

Kampstart: 1830 (norsk tid)

Dommer: Phil Dowd

 

Det er to lag i bra form som skal kjempe om poeng i lørdagens kveldskamp.  Ingen av lagene har tapt på sine tre foregående seriekamper, og stormer derfor oppover tabellen.  Newcastle kan, med seier mot West Bromwich, klatre til en fjerdeplass. Kanskje er det derfor ikke helt uberettiget at Loïc Rémy tidligere i uken ymtet frempå at mulighetene for spill i Champions League neste år ikke er borte. Det er i hvert fall et godt tegn at spillerne har troa.

 

Statisikk

West Bromwich har ikke tapt på sine ni siste kamper, men få sjelden med seg alle poengene. Sammen med Everton har de flest uavgjorte i ligaen.

Møtene mellom Newcastle og West Bromwich er historisk sett svært målrike. Ingen av lagene har lyktes i å holde buret rent på de siste ni møtene seg imellom.

Newcastle setter stadig nye rekorder knyttet til franske spillere (les mer om dette i den kommende utgaven av MagZine). Så langt i sesongen er Lyon det eneste laget i en europeisk toppdivisjon med flere franske målskårere enn Newcastle.

Shane Long er blant West Bromwich’ formspillere, og skåret to mål mot Aston Villa forrige helg. Det har ikke den irske spissen gjort i noen av sine 74 andre kamper for laget.

 

Alan Pardews tanker

I et intervju med Sky Sports ble Pardew bedt om å dele sine tanker om Newcastles posisjon og kampen mot West Bromwich. Han hadde følgende kommentar:

Det er alltid ønskelig å vinne, spesielt med tanke på gruppas mentalitet. Vi nærmer oss det knalltøffe  og viktige juleprogrammet, hvor det er viktig å få med seg mange poeng. Vi er i god form, så en seier mot West Bromwich ville gitt oss en god posisjon inn mot vinterdelen av sesongen. Så langt har vi klart oss bra i forhold til de virkelig store klubbene i ligaen, men det er nå deres store fordel kommer inn i bildet, nemlig størrelsen på stallen. Sammenlignet med i fjor ser det uansett fint ut, og vi har lyktes i å skape konkurranse om plassene.

FORNØYD MED STALLEN: Alan Pardew har lyktes i å skape konkurranse om plassene i Newcastle-laget.

Skadesituasjonen

Alan Pardew har de siste kampene hatt stor suksess med sin 4-4-2-formasjon. Dette skyldes blant annet at Yoan  Gouffran har taklet sitt defensive ansvar med bravur og blitt en helt ny spiller. Midtbanen og spissparet ser altså ikke ut til å forandres  på i lørdagens kamp.

DEFENSIV KRAFT: Yoan Gouffran har blitt en mer defensiv kant under Pardews regime.

Mathieu Debuchy returnerer antakeligvis til sin vante høyrebackposisjon etter å ha sonet sin karantene mot Norwich forrige helg. Pardew sitter derfor igjen med et luksusproblem i midtforsvaret. Tidligere i uka bekreftet manageren at Mike Williamson kommer til å starte. Mapou Yanga-Mbiwa og Williamson utviklet plutslig seg til å bli et stødig midtstopperpar, og franskmannen gjorde seg heller ikke bort som høyreback i møtet med Norwich. Å benke Fabricio Coloccini, som også har fått tilbake kapteinsbindet, virker imdlertid utenkelig. Venstrebacken inntas etter all sannsynlighet av Davide Santon, selv om Massadio Haïdara er så godt som skadefri. Ryan Taylor er ennå ute med sin kneskade.

Steve Clark kan glede seg over at Liam Ridgewell har retunert til trening denne uka. Mye tyder på at han vil spille venstreback mot Newcastle. Også Billy Jones og Scott Sinclair kan se ut til å rekke oppgjøret. På skadelista står Zoltan Gera, George Thorne og førstekeeper Ben Foster.

 

Antatte startellevere

Newcastle (4-4-2): Krul; Santon, Coloccini, Williamson, Debuchy; Gouffran, Cabaye, Tioté, Sissoko; Rémy, Shola Ameobi

West Bromwich (4-4-2): Myhill, Popov, Olsson, McAuley, Reid; Brunt, Mulumbu, Yacob, Amalfitano; Sessegnon, Long

You must be logged in to post a comment Login