Midtukekamp i Wales

Oppdatert: 04. December 2013

Preview: Med en god porsjon flaks kan Newcastle ligge på tredjeplass etter kveldens serierunde.

Onsdag 4. desember

Premier League – Liberty Stadium

Kampstart: 2045 (norsk tid)

Dommer: Howard Webb

 

Newcastle står med tolv poeng på sine fire siste kamper. Dersom man regner et lags form ut ifra dets fem siste kamper, er det faktisk bare Arsenal som har like mange poeng. Dersom vi skulle slå Swansea i kveld troner vi imidlertid formtabellen alene. Dette er heller ikke et usannsynlig scenario, da The Swans bare har vunnet én hjemmekamp på sine elleve siste forsøk.

 

Motstanderen

Swansea har tatt 15 poeng på sine 13 kamper, og ligger med det på 13. plass i Premier League. Utrolig nok har laget bare tatt 6 av poengene på hjemmebane, og er med det blant ligaens aller dårligste hjemmelag.

Noe annet som har kjennetegnet kveldens motstander denne sesongen er betydningen av kampens første mål. Swansea har ennå ikke snudd en kamp etter å ha sluppet inn det første målet, men heller ikke tapt etter å ha skåret det første. Med unntak av hjemmemøtet med Hull gjelder faktisk denne statistikken for Newcastle også. Kveldens første mål kan med andre ord bli veldig avgjørende.

Wayne Routledge har vært blant Swanseas beste spillere i år, og skaper en målsjanse hvert 55. minutt. 28- åringen har vært innom hele ni engelske klubber, deriblant Newcastle hvor han var med å rykke opp til Premier League.

TIDLIGERE NEWCASTLE-SPILLER: Wayne Routledge har en fortid på St. James’ Park.

Fjorårets møte med Swansea i Wales endte med 1-0-tap.

 

Skadesituasjonen

Michael Laudrup må klare seg uten Wilfried Bony på topp, og mest sannsynlig også Michu. Angel Rangel, Leon Britton og Gary Monk er også ute med skader. Dette er ingen gunstig situasjon for Swansea, men heldigvis for waliserne ser det ut til at Michel Vorm er tilbake mellom stengene.

Newcastle har ikke pådratt seg noen plutselige skader siden helgens seier over West Bromwich, altså er Ryan Taylor fortsatt alene på skadelista. Formen vi har vist de siste ukene gjør det vanskelig for Alan Pardew å endre på laget, og trolig vil vi nok få se de samme elleve fra start som forrige kamp. Manageren skal imidlertid ha lovet bort spilletid til flere spillere når kampprogrammet blir tøffere, og i en midtukekamp som denne kan vi derfor ikke si noe for sikkert.

 

Antatte startellevere:

Swansea (4-4-1-1): Vorm; Davies, Flores, Williams, Tiendalli; Routledge, Cañas, De Guzman, Dyer; Shelvey; Álvaro

Newcastle (4-4-2): Krul; Santon, Williamson, Coloccini, Debuchy; Gouffran, Cabaye, Tioté, Sissoko; Rémy, Shola Ameobi

You must be logged in to post a comment Login