Et gjensyn med Hughton

Oppdatert: 22. November 2013

Preview: To seire i de to siste kampene gjør at vi bare er fire poeng fra Champions League-plassering, og i hjemmemøtet med Norwich er Newcastle storfavoritter.

Lørdag 23. november

Premier League – St. James’ Park

Kampstart 1600 (norsk tid)

Dommer: Mike Dean

 

Etter to overraskende seire mot Chelsea og Tottenham er det ingen sm forventer noe annet enn seier i hjemmemøtet med Norwich, som bare er ett poeng fra nedrykksstreken. The Canaries har på sine seks siste kamper tatt fire poeng og sluppet inn hele 19 mål. Newcastle har dessuten ikke tapt for Norwich på lagenes tre siste møter. Heller ikke offensivt har Norwich vært spesielt gode i år, og fasiten viser ni mål på elleve kamper. Laget fra øst-England må gjøre noe med sin manglende effektivitet, hvilket Robert Snodgrass er et godt eksempel på. Skotten har vært involvert i 24 målsjanser uten å skåre denne sesongen. Det er ligaens styggeste tall.

 

For Norwich’ tidligere Newcastle-manager Chris Hughton vil gjensynet med gamleklubben bli helt spesielt. Engelskmannen tok Newcastle til direkte opprykk fra Championship i 2010 og kan vente seg en varm velkomst på St. James’ Park. Det er dessuten Hughtons femtiende kamp ved roret i Norwich. Han avviser imidlertid at rammen rundt vil ta bort fokuset fra kampen:

Det er alltid vanskelig å returnere til gamleklubber som manager. Jeg ble veldig glad for velkomsten jeg fikk forrige sesong, men det viktigste er at vi får med oss et godt resultat. Hvis vi reiser hjem igjen og er bitre fordi vi verken har vunnet eller spilt bra er det ikke noe å glede seg over likevel.

FORTID I NEWCASTLE: Chris Hughton tok Newcastle til Premier League i 2010.

Hughton fikk, til store protester fra fansen, sparken som Newcastle-manager i desember 2010. Spekulasjoner rundt Alan Pardews fremtid i klubben har også utspilt seg over en lengre periode. Videre i intervjuet med Sky Sports ble Hughton derfor spurt om rollen som Newcastle-manager medfører et større press enn andre managerjobber, og om han var bitter for at han ikke fikk fortsette i jobben.

Jeg er absolutt ikke bitter, og jeg gleder meg til å besøke mitt gamle stadion. Nå er jeg Norwich-manager, hvilket jeg trives bra med. Den (jobben som Newcastle-manager, red.anm) er ikke noe vanskeligere enn noen annen managerjobb. Når du vinner får du masse støtte, og når du taper går du en tyngre periode i møte, men sånn er det i alle klubber uavhengig av hvilken ende av tabellen du befiner deg i. Den lille forskjellen ligger i Newcastles historie og deres 50 000 fanatiske supportere som hvert år forventer å være blant de seks beste.

Skadesituasjonen

I Hughtons stall er det ennå en del skader å ta hensyn til.  Rekordsigneringen Ricky van Wolfswinkel er ennå ute med en vond tå, hvilket åpner for spissduoen Johan Elmander og Gary Hooper. Anthony Pilkington har trent med laget hele uka, men det vites ikke om han er klar til kamp ennå. Midtbanespiller Elliot Bennett er ute med sin kneskade, og er ikke tilbake med det første. I tillegg må laget unnvære Alexander Tettey. Trønderen ventes ikke tilbake før februar neste år.

For vår egen del begynner det å se lysere ut med tanke på skader. Alle som har vært ute og spilt for sine respektive landslag har returnert skadefrie. Både Steven Taylor og Paul Dummett kan rekke kampen, men grunnet få treninger ventes det ikke at noen av dem vil komme til å starte. Fabricio Coliccini er endelig tilbake fra sin skade, og kan gå rett inn i midtforsvaret sammen med formspiller Mike Williamson.

TILBAKE FRA SKADE: Fabricio Coloccini forventes å gå rett inn i Newcastles midtforsvar.

Alan Pardews utfordring ligger i at Mathieu Debuchy må sone karantene etter at han pådro seg sitt femte gule kort i borteseieren over Tottenham.  Franskmannen har vært blant lagets aller beste de siste ukene, og var tirsdag med på Frankrikes sensasjonelle comeback i VM-kvalifiseringen mot Ukraina. Ryan Taylor er ennå skadet, så løsningen kan ble å sette Mapou Yanga-Mbiwa på høyebacken, eller å flytte Davide Santon over fra venstre til høyre. Anita, Dummett, Haïdara og Gutièrrez er alle alternativer på venstreback dersom Pardew går for det siste alternativet.

 

Antatte startellevere:

Newcastle (4-3-3): Krul; Santon, Coloccini, Williamson, Yanga-Mbiwa; Sissoko, Tioté, Cabaye; Gouffran, Shola Ameobi, Rémy

Norwich: (4-4-2): Ruddy; Olsson, Turner, R Bennett, Martin; Pilkington, Howson, Fer, Snodgrass; Elmander, Hooper

You must be logged in to post a comment Login