Mitrovic lover å holde hodet kaldt

Oppdatert: 23. October 2015

Aleksandar Mitrovic har nærmest samlet på kort siden han debuterte for Newcastle i august, og greide også å få to gule kort på to kamper for Serbia denne måneden, men han lover å holde hodet kaldt under sitt første Tyne Wear-derby.

Den unge serberen har nå scoret i to kamper på rad, og har kuttet dramatisk nedpå kortsamlingen sin i forkant av søndagens viktige lokaloppgjør. Newcastle har sikret seg en positiv inngang til kampen etter 6-2 nedsablingen av Norwich forrige helg, og som TAN har skrevet om har det gått nesten utrolige 10 år siden sist vi vant en kamp foran et Tyne Wear-derby.

I 2006 spilte legenden Alan Shearer, og en del av oss supporterne fikk et lite flashback til Shearer sine dager med Mitrovic sitt første mål på St. James’ Park mot Norwich, da han tok ned ballen på brystet og banket ballen i mål. I forkant av søndagens kamp, som ikke bare en superviktig for skryterettigheter i Tyneside-regionen, men også i den tidlige nedrykksstriden, snakker Mitrovic ut om hvordan han har tenkt å opprettholde formen både med mål og mindre kort.

“Jeg vil holde meg på dette nivået,” sier spissen til nufc.co.uk.

“Jeg ve at de vil prøve å provosere meg, men jeg vil holde hodet kaldt, prøve å score mål og hjelpe laget mitt. Det vil være mange følelser i kampen på søndag, men jeg vil ikke gjøre den samme tabben som jeg gjorde mot Arsenal.”

“Det er et derby. Jeg er bare 21 år gammel, men jeg har spilt i mange rivaloppgjør allerede, store kamper, og jeg kan si at jeg vet hvordan man spiller denne typen kamper og hvordan man scorer mål i den.”

Man kan i hvert fall håpe på at Mitrovic har lært, da han tidligere har både blitt utvist og scoret i rivaloppgjør. Spissen som blant annet er blitt beskrevet som “en 5-åring i kroppen til et monster” og “en absurd blanding mellom Drogba og Materazzi” (med henvisning til den italienske stopperen som fikk Zidane til å miste besinnelsen i VM-finalen i 2006) har også tidligere vært heftig involvert i intense kamper.

Hele to ganger har han blitt utvist for Anderlecht da de har spilt mot rivalene Club Brugge. Første da han i likhet med Zidane (og Pardew) skallet til en motspiller, og også da han på slutten av en kamp fikk rødt kort for å spytte på supporterne til Club Brugge. Også i Serbia har han tidligere vist temperament mot rivaler, da han også skal ha blitt sendt av banen for å bråke med keeperen til motstanderen – som tidligere hadde spilt for Red Star, erkerivalen til Partizan Beograd.

Han har også scoret mål i viktige oppgjør, både for Anderlecht og Partizan, og søndagen vil vise hvilken versjon vi får av Aleksandar Mitrovic – som nok ikke er ukjent med hatoppgjøret mot Sunderland da han allerede for flere år siden uttalte at han var fan av både Newcastle United og Alan Shearer.

You must be logged in to post a comment Login