Mitrovic benket – igjen

Oppdatert: 30. December 2016

Serberen var atter en gang ikke å finne i Rafas startellever. Mangelen på spilletid gjør at 22-åringens fremtid i klubben fremstår som usikker.

Har levert fra start
Rafa Benitez får stadig spørsmål om hvorfor han ikke bruker serberen oftere. Spanjolen svarte på ærlig vis på torsdagens pressekonferanse. Han uttalte at Mitrovic ikke har gjort noe galt, men at luksusproblemet er at Gayle er i toppform om dagen. Den tidligere Crystal Palace-spilleren har scoret imponerende 19 mål på 20 ligakamper. I dag leverte spissen to nye scoringer, og sikret dermed at trepoengeren til slutt ble et faktum. Så, Rafa har et særs godt poeng hva gjelder den brennhete nieren vår.

Men sjefens resonnement treffer ikke like godt på hvorfor han ikke kan bruke begge spissene i tospann på topp. Mitrovic har vært god når han har fått sjansen for start. Serberen har kun fått tillit fra start ved fem anledninger denne sesongen, men har til gjengjeld på disse kampene scoret fem ganger og levert to assists. Benitez vedgår at Mitrovic har vært god, men sier egentlig rett ut at 22-åringen for øyeblikket ikke er i stand til å danke sin spisskollega ut av laget.

Så problemet synes ikke å være Mitrovic, men heller at spanjolen ikke liker å endre formasjonen. Mitrovic og Gayle har til gode å være i samme startellever. Selv om Newcastle har variert i prestasjonene denne sesongen, så likevel Rafa holdt ved «4-4-1-1»-formasjonen. Dette selv om Diame og Perez, som har opptrådt i posisjonen bak spissen, har vært tilnærmet like ofte svak som god.

Man skulle tro at Gayle og Mitrovic ville utgjøre et radarpar på topp. Kombinasjonen av serberens styrke og egenskaper til å holde på ballen og den fotrappe engelskmannen på løp i bakrom, er bilder en stor skare av fansen ønsker å se bli en realitet. Inntil videre må fansen nøye seg med glimt av slike scener – muligens i sluttminuttene av kampene. Men ettersom Diame straks skal slutte seg til Senegals mesterskapstropp, skulle man kanskje tro at Benitez gir spissduoen sjansen sammen i løpet av tiden 29-åringen er bortreist. Nærliggende er dette om Newcastle fortsetter å rote bort poeng.

Interesse i spissen
Men det er alt annet enn en selvfølge at Mitrovic fremdeles er i Newcastle, når Diame vender snuten hjem igjen i februar. Serberen er ettertraktet, og har angivelig flere tilbud på hånd. Benitez har uttalt at han ikke kan garantere med 100 prosent sannsynlighet at noen spillere blir solgt i løpet av vinduet. Han har gitt uttrykk for at Tiote fort kan bli solgt, men foruten ivorianeren sier spanjolen at han ikke ønsker at andre skal forlate klubben på permanent basis. I møte med media har Benitez vært klar på at Mitrovic fremdeles er en viktig brikke for ham og laget. Således tyder intet på at Newcastle har planer om å selge serberen. Men, om 22-åringen selv skulle presse på for en overgang bort fra klubben, virker et salg ikke å være usannsynlig i januar.

Newcastle har den siste tiden blitt linket til Bournemouth-spiss Callum Wilson (24) og Brentford-angriperen Scott Hogan (24). Om det skulle være noe i ryktene, kan serberens tid i klubben synes å være talte – all den tid Benitez bare ønsker å bruke én om gangen. En annen sak, hadde vært om Newcastle ønsker å erstatte Daryl Murphy (33), som knapt har spilt for klubben. En annen mulighet er at Benitez har planer om å bruke to spisser i tiden fremover. I så fall behøver ikke en nyervervelse på topp å bety slutten på Mitrovic’ Newcastle-karriere.

Crystal Palace, Swansea og Napoli er klubber som serberen linkes til. Men er det opp til spissen selv, tyder det meste på at han iallfall forblir Newcastle-spiller ut sesongen. Han elsker klubben, og ønsker å lykkes her. Så er du også en Mitrovic-beundrer, så kan du nok puste lettet ut. Iallfall frem til sommeren.

You must be logged in to post a comment Login