Har Atsu-erstatter klar

Oppdatert: 02. January 2017

Etter det skuffende tapet mot Blackburn Rovers i dag, kunne Rafa bekrefte at Sammy Ameobi (24) returnerer til klubben.

Låneoppholdet i Bolton Wanderers har utgått, og Newcastle velger å benytte muligheten til å hente hjem klubbens egenproduserte kantspiller. Etter en treig start på låneoppholdet i Bolton, har Ameobi kjempet seg til en fast brikke i førsteelleveren til Bolton. Han har den siste tiden produsert flere susere av noen scoringer, og blitt en favoritt blant fansen. Rapportene skal ha det til at Bolton ønsket å signere Ameobi på permanent kontrakt nå i januar – men slik blir det altså ikke.

Selv om Newcastle-skaren hadde regnet med at klubben skulle handle en ny kantspiller i januar, kan det nå se ut som at man må nøye seg med lillebror Ameobis retur til klubben. I alle fall inntil videre. Sammy vil kunne være en nyttig ressurs nå som Atsu slutter seg til Ghanas landslag. Også Diame forlater nå klubben under Afrikamesterskapet. Begge blir borte i rundt en måneds tid.

Ameobi er på utgående kontrakt til sommeren, og har derfor muligheten til å forhandle med andre klubber om en gratis overgang i juli. Om så blir en realitet kan dog Newcastle sikre seg en liten kompensasjon for at spilleren er et klubbprodukt. Det meste tyder på at Sammy ikke får forlenget kontrakten sin med Newcastle. Men man skal aldri si aldri. Situasjonen var den samme forrige sesong, men klubben valgte å forlenge 24-åringens kontrakt med ytterligere én sesong. Om dette var for å se om spilleren ville vokse på et utlån, eller for å sette seg i posisjon til å tjene penger på spilleren vites ikke. Men om Sammy får sjansen dette halvåret, kan imponerende opptredener gjøre at klubben ønsker spilleren med videre. Selv om lillebror Ameobi, som storebror, er svært variabel i prestasjonene, har det hurtige fyrtårnet utvilsomt talent.

På 23 kamper for Bolton har det blitt fire scoringer og én målgivende pasning på den høyreiste kantspilleren. I Bolton har 24-åringen blitt brukt mye i posisjonen bak spissen, men også på begge kantene. Totalt har Ameobi 66 kamper for Newcastle, hvorav fire scoringer og åtte assists.

You must be logged in to post a comment Login