En, to, tre, Ayoze!

Oppdatert: 01. November 2014

Det som skulle bli den verste kampperioden for Newcastle, har blitt noe ganske annet. I dag ble Liverpool feid av banen.

Tottenham og Manchester City var to steinharde bortekamper, som Newcastle begge gikk seirende ut av. Men det tøffe programmet stoppet ikke der, og lørdag stod Liverpool på motsatt banehalvdel, da scouserne gjestet St. James’ Park.

Kampene mellom de to lagene har ikke endt målløst siden 1974, men det var det ikke mye som tydet på i første omgang. En sjansefattig omgang preget av to lag som slet med å finne flyten, endte med 0-0 til pause.

Litt dramatikk inneholdt de første 45 minuttene likevel. Sissoko gikk i bakken innenfor motstanderens 16-meter etter 10 minutter, og hjemmelaget skrek etter straffespark. En Andre Marriner med dårlig sikt til situasjonen, valgte på sin side å vinke spillet videre. Reprisen viste at Sissoko fikk en kakk på hælen, men debatten om straffespark eller ikke ville trolig blitt en lang affære blant en samling av dommere.

Obertan måtte forlate banen allerede etter 27. minutter, med det som kan bli en langvarig skade. På et av sine løp langs høyrekanten stoppet det fullstendig opp, og mannen som har gått fra å være totalt fryst ut av laget til å finne det som må kunne betegnes som formen, hadde ikke noe annet valg enn å bli hjulpet av banen. Franskmannen ble erstattet av Rolando Aarons, og unggutten gjorde også i dag en god figur for de svarte og hvite.

To langt friskere lag entret banen i andre omgang, og kampen bølget lenge fram og tilbake, fremdeles uten de helt store sjansene. Newcastle valgte å bytte inn Ayoze Perez for Cisse i pausen, og spanjolen skulle vise seg å bli gull verdt. I det 66. minutt kom også Cabella inn for Sammy Ameobi, som leverte en god kamp for hjemmelaget.

I det 73 .minutt kom kampens høydepunkt, da et innlegg fra Sissoko på venstrekanten førte til kaos i Liverpool-forsvaret. En nølende Moreno bommet på ballen, og en rask Perez dukket opp og satte ballen i mål fra sju meter. 1-0 og St. James’ Park kokte.

Liverpool hadde etter dette ikke noe annet valg enn å satse offensivt, noe som gav store rom for Newcastle. Flere angrep ble rullet opp, og Cabella fikk en større målsjanse alene med keeper. En heldig Mignolet avverget imidlertid situasjonen med en fotredning, og kampen ebbet ut.

Fire strake seiere er faktum for Newcastle, og det er smått utrolig at Tottenham, City og Liverpool alle er slått på seks dager, hvorav to av dem på bortebane.

 

You must be logged in to post a comment Login