Midtstoppere kobles til Newcastle

Oppdatert: 19. July 2015

Mens det er forventet at Aleksandar Mitrovic er Newcastle-spiller innen mandag, fortsetter klubben å bli hyppig linket til andre spillere. Nå synes prioriteringen å være en ny midtstopper – eller to?

Det er ikke ukjent kost for mange Newcastle-supportere at klubben har vært koblet til Monacos tunisiske midtstopper Aymen Abdennour i dette overgangsvinduet. Store – og mer attraktive – klubber som Arsenal, Liverpool, Tottenham og Atletico Madrid skal også være interesserte i den ettertraktede 25-åringen, som ryktes å ha en prislapp på 15 millioner pund. Imidlertid hevder The Mirror at Newcastle-kilder har uttalt at forsvarskjempen «virkelig liker idéen om Newcastle – dersom de kan imøtekomme hans krav». Med andre ord hevder avisen at Abdennour ikke utelukker å slutte seg til Newcastle, så sant klubben tilbyr ham nok penger.

En annen herremann som de siste dagene stadig er blitt koblet til klubben, er Mitrovics lagkamerat i Anderlecht, Chancel Mbemba Mangulu. Klubbene skal være i forhandlinger, og flere medier melder at en avtale skal være nær. Verken Mitrovic eller Mbemba Mangulu trente med Anderlecht lørdag formiddag, noe som tyder på at begge er nære ved å forlate klubben.

Skulle kongolesiske Mbemba bli Newcastle-spiller, vil det bli interessant å se hvilket fødselsår spilleren blir registrert med på klubbens hjemmeside. Spilleren står oppført med 1994 som fødselsår på Anderlecht sin offisielle hjemmeside, men det spekuleres i at spilleren er eldre enn som så. Chancel Mbemba Mangulu skal nemlig ha vært registrert med andre fødselsår og -datoer i sin tidligere klubb og på det kongolesiske landslaget. I den kongolesiske klubben skal Mbemba visstnok ha vært registrert med fødselsåret 1988, noe som i så fall gjør spilleren 27 år gammel.

Dette vil i så fall ikke være første gangen at det spekuleres i alderen til en Newcastle-spiller. Det nyeste eksempelet er Obafemi Martins, som i likhet med nevnte Mbemba ble hevdet å være syv år eldre enn det papirene tilsa. For øvrig er Lomana LuaLua og Calvin Zola ytterligere eksempler på tidligere Newcastle-spillere som det har blitt satt spørsmålstegn bak deres oppgitte alder.

En evig lang overgangssaga denne sommeren involverer Charlie Austin. Ifølge flere medier, deriblant lokale The Chronicle, skal Newcastle fremdeles ha QPR-spissen på blokken, til tross for at Mitrovic endelig synes å ende opp på Tyneside. Likevel virker en midtstopper å være Newcastles førsteprioritet for øyeblikket.

You must be logged in to post a comment Login