Ingen unnskyldinger!

Oppdatert: 10. January 2014

Tim Krul har gått ut og fortalt at det finnes ingen unnskyldninger for Newcastle for ikke å gå for en topp plassering denne sesongen. Det er ikke alle helt enig i.

Newcastle møter formlaget Manchester City forstkommende søndag. Tøffere hjemmekamper vanskeligere å få. Newcastle ligger foreløpig på en 8. plass i ligaen etter to strake tap mot henholdsvis Arsenal og West Bromwich Albion. Likevel er muligheten fortsatt stor for å minst få en plassering som sikrer plass i Europa League.

Fjorårets Europa League spill visste seg som en stor utfordring for klubben, som tilbragte mesteparten av sesongen rett over nedrykkstriden. Troppen ble kraftig slitt av reising og tett kampprogram, samt at flere skader gjorde situasjonen enda verre.

Denne sesongen har sett langt lysere ut, uten de ekstra kampene i Europa, selv om Cardiff Citys seier på St. James Park forrige helg ødela klubbens FA-Cup drøm. Men uten håp om cupseier, er nå spillerne totalt fokusert på en høy plassering i ligaen.

” – Vi brukte Europa League som en unnskyldning i fjor” , fortalte Krul til den lokale avisa Gazette. “- I år viser vi at det var med god grunn, men nå trenger vi ikke tenke på det lenger. Nå ser vi fremover”

Det spørs likevel om alle er like enige i Kruls uttalelser. Newcastle United tidligere storspiller, og radiovert for TalkSport, Mick Quinn, gikk for noen dager siden kraftig ut mot klubbens ambisjonsnivå. Ifølge Quinn var skuffelsen enorm etter FA cup tapet mot Cardiff, da sesongen i seg selv var over. Dette grunnet at klubbens styre selv ikke ønsker å havne i Europa League. Manager Alan Pardew har selv sagt han er glad klubben ikke spiller i årets EL. Eier Mike Ashley virker lite fokusert på å investere nok til å få en tropp bred nok til å spille i turneringen, og dermed kan det virke som klubben ikke ønsker å komme på en så høy ligaplassering at spill i Europa League konsekvensen. Hva er så igjen å spille for, da klubben er ute av begge hjemlige cuper?

Quinn fortsatte med å si at klubben aldri igjen vil kjempe om topp plasseringer, så lenge det sittende styret regjerer. Eller rettere sagt, ønsker å kjempe om topp plasseringer. Faktum er at så lenge klubben ikke bruker for mye penger, så tjener klubben penger ved midt på tabellen plasseringer, og mange er nok enig med Quinn at dette er det viktigste for eieren.

 

You must be logged in to post a comment Login