McClarens første signering

Oppdatert: 29. June 2015

Ian Cathro er hentet til klubben som en del av Steve McClarens nyskapende trenerapparat. Dette bekrefter Cathro selv, i et intervju med BBC Sport.

Den snart 29 år gamle skotten vil overta John Carvers oppgaver i klubben. Cathro kan i nær fremtid smøre seg med tittelen som assistenttrener i Newcastle United. BBC Sport skriver at skotten vil signere for klubben tirsdag, og at klubben vil offentliggjøre ansettelsen senest i løpet av torsdag 1. juli.

McClarens nye assistent – erfaring
Ian Cathro hadde nylig rollen som assisttrener i Valencia CF, som endte på en svært sterk fjerdeplass i La Liga, denne sesongen. Han ankom den spanske storklubben i forkant av 2014/15-sesongen, og ble der inntil han 11. juni valgte å si opp jobben. Avgjørelsen om å avslutte sitt engasjement i klubben ble allerede tatt i februar, skriver BBC Sport. Grunnen skal dels ha vært avstanden til familien i Dundee, dels lysten til å prøve seg som trener i Storbritannia.

Trenertalentet, som selv påstår at han var udugelig som fotballspiller, har tross sin unge alder ytterligere – og solid – erfaring å vise til. Cathro tilbragte to sesonger i portugisisk første divisjon – Primeira Liga – som assistenttrener i Rio Ave. Da Rio Ave-trener Nuno Santo fikk tilbud fra Valencia, ønsket han seg den talentfulle skotten med seg på lasset.

For øvrig har 28-åringen fire år bak seg med hovedansvar for Dundee Unitedes ungdomsakademi. Stillingen fikk han allerede som 22-åring.

Cathro skifter nå beite fra en klubb som skal spille Champions League-fotball neste sesong, til en klubb som nesten sørget for Championship-spill. Cathro håper imidlertid at han vil bidra til at Newcastle kvalifiserer seg til Champions League i løpet av hans kommende engasjement i klubben.

Skottens trenerstil
Ian Cathro anses som en trener som er veldig opptatt av det som skjer i den tekniske sonen på treningsfeltet. Han fokuserer meget på strukturen i laget, og prioriterer øvelser med ball. Skotten har også et rykte på seg for å analysere motstandernes svakheter.

Det er ikke usannsynlig at Cathro hadde gjort et stykke forhåndsarbeid i anledning treningskampen mellom Rio Ave og Newcastle i 2013. Den gang ledet portugiserne 3-0 etter knappe 26 minutter. Det var den gang tydelig at Rio Ave var velkjent med The Magpies’ problemer i forsvarsspillet sitt. Kampen endte til slutt 3-1.

You must be logged in to post a comment Login