10 spillere som kan forsvinne

Oppdatert: 02. July 2015

Det er hele 10 spillere på førstelaget til Newcastle som har kontrakter som utløper i 2016, og dermed kan forhandle med andre klubber fra januar av. Flere er dermed ute etter å vise seg fra sin beste side under McClarens ledelse denne sesongen.

Her er de 10 spillerne som kan forsvinne nå snart eller i løpet av det neste året. Hvem ville du beholdt, hvem ville du kvittet deg med, og hvem kan overraske oss i den kommende sesongen?

Rolando Aarons

Til tross for store skadeproblemer forrige sesong har han vist glimt av at han kan bli en stor spiller for Newcastle. Aarons og agenten hans forhandlet visst nok i vinter om en ny kontrakt til den tidligere akademispilleren, men tilbudet var på beskjedne £6000 i uken – så det forventes at samtalene starter igjen i løpet av denne sesongen. Noen kilder melder forskjellig, at kontrakten utløper i 2017 og ikke 2016, men uansett kan det være smart å få i gang en ny avtale så snart som mulig. Både Manchester City og Arsenal skal tidligere ha vært interessert i venstrevingen.

Mehdi Abeid

Landslagsspilleren til Algerie gjorde en imponerende sesong i fjor, etter å ha vært fantastisk for Panathinaikos året før. Han var en av spillerne, sammen med Aarons, som slo Man City ut av ligacupen på Ethiad – en kamp hvor han tidvis herjet med Yaya Toure. Han fikk umiddelbart mye tillit av Alan Pardew, men endte opp med en brukket tå under et landslagsopphold. Da han kom tilbake var det John Carver som hadde ansvaret for laguttaket, og han foretrakk heller Ryan Taylor sentralt på midtbanen.

Fabricio Coloccini

Kapteinen vår begynner å dra på årene, og har ikke vært i spesielt god form siden den fenomenale 5. plassen vår for 3 år siden. Han flørtet tidligere mye med laget sitt i hjemlandet Argentina, men ble til slutt overbevist om å bli på Tyneside. Han har flere ganger uttalt at han ønsker å spille i hjemlandet sitt før han legger fotballskoene på hyllen, og mye tyder på at dette blir den siste sesongen til Captain Colo.

Rob Elliot

Har vist seg som en ganske grei backup til Tim Krul de gangene han har fått spille. Har riktig nok gitt tydelige tegn på at han ønsker seg førstelagsspill, og Newcastle har hentet inn Karl Darlow som i fjor var på utlån til Nottingham Forest som andrekeeper. I tillegg er Freddy Woodman, sønn av keepertreneren vår Andy Woodman, sett på som et stort talent – og er jaktet på av både Arsenal og Southampton, samt at han er fast på det engelske U18-landslaget.

Shane Ferguson

Fikk spille en del for noen sesonger siden, og har siden det vært utlånt 2 ganger til Birmingham (ble faktisk speidet av Joe Kinnear som anbefalte Newcastle å kjøpe han, uvitende om at vi allerede eide han) i tillegg til en halv sesong i skotske Rangers. Mye tyder på at han har stagnert, og venstresiden til Newcastle har veldig mange alternativer.

Sylvain Marveaux

Ble vist på dør sammen med landsmann Hatem Ben Arfa omtrent på denne tiden i fjor, og tilbragte fjorårssesongen på utlån til franske Guingamp. Der gjorde han en god figur, og hadde nok blitt kjøpt om økonomien til franskmennene hadde vært riktig. Viste glimt av kvalitet i svart og hvit drakt da han fikk spille, men hadde store skadeproblemer da han var på St. James’ sist. Kan være giftig på dødball, og skal være innstilt på å kjempe seg til en plass i troppen til Steve McClaren.

Gabriel Obertan

Har aldri slått helt til etter overgangen til engelsk fotball fra franske Bordeaux, via Old Trafford, og nå hos oss i Newcastle. Har en enorm fart, og mange vil kanskje si at han var et lyspunkt i starten av fjorårssesongen, men akkurat når det gikk bra ble han skadet i over 5 måneder med en lårskade.

Steven Taylor

Kronisk skadet virker det som, men til tross for mye frustrasjon var det nok mange som kunne tenkt seg Saylor på laget i vår da forsvaret vårt virket udugelig. Vil alltid kjempe til blodet renner, og er en såkalt home-grown spiller som er fostret opp i klubben. Stoppere er det ikke akkurat flust av i Newcastle, så kanskje en grei squadspiller?

Haris Vuckic

Den eneste Newcastle-spilleren som fikk godkjent etter låneoppholdet i Rangers denne våren. Har blitt fortalt at han må spille på et høyt nivå for å forsvare plassen sin i den slovenske landslagstroppen, og det kan bli tøft med konkurranse på topp i Newcastle (sett at vi faktisk kjøper spisser). Var tidlig sett på som et stort talent, men som vanlig har skader ødelagt mye for den nå 22 år gamle Vuckic.

Mike Williamson

Skal ha vært nærme en overgang til Leeds for noen uker siden, har tidvis vært svært mislikt av supporterne. Var likevel en del av laget som tok seg til 5. plass, men har vært ustabil en lang stund nå. Ble beskyldt av Carver for å få rødt kort med vilje mot Leicester nå i april, og har i tillegg nå fått konkurranse av Jamaal Lascelles.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login