Pavel Srnicek er død

Oppdatert: 29. December 2015

Newcastle-legenden Pavel Srnicek ble i ettermiddag bekreftet død.

Srnicek, som spilte for Newcastle fra 1991 til 1998, samt 2006/2007-sesongen, fikk hjertestans under en joggetur søndag 20. desember.

Tsjekkeren ble lagt i kunstig koma da han ankom sykehuset, men i ettermiddagen bekreftet den tidligere spillerens agent, Steve Wraith, at Srnicek ikke overlevde.

I sin uttalelse på facebook sier Wraith:

“Det er med dyp sorg at jeg må meddele at den tidligere Newcastle United-spilleren Pavel Srnicek har gått bort.
Pavel fikk hjertestans rett før jul i hjemlandet, og har vært i kunstig koma på sykehuset med sin nærmeste familie tilstede. Til tross for den beste medisinske hjelpen, viste den siste hjerneskanningen på mandag uopprettelig skade, og det ble besluttet å skru av respiratoren. Pav døde på ettermiddagen tirsdag 29. desember, med familien tilstede.”

“Pavel, som for tiden jobbet som keepertrener i Sparta Praha, hadde nylig vært en liten tur på Tyneside for å promotere sin bok ‘Pavel Is A Geordie’, noe han var veldig stolt av. Min siste samtale med han var om å få samlet laget fra “The entertainers” en gang til for veldedighet neste år, siden det da blir 20 år siden Newcastle nesten vant ligaen. Vi skal få til det, og hedre denne flotte mannen samtidig. “United”. Fans og spillere, sammen.”

 

Pavel ble signert i 1991 av daværende manager Jim Smith, og spilte også under Ossie Ardiles, Kevin Keegan og Kenny Dalglish mens han ble en stor favoritt på Tyneside.
Han bidro til opprykket til Premier League under Keegan i 92/93, og var en viktig bidragsyter til laget som tapte ligagullet til Manchester United i 95/96.

Etter at han forlot Skjærene i 1998, til fordel for barndomsklubben Banik Ostrava, spilte keeperen også for Sheffield Wednesday, Portsmouth og West-Ham i England, samt Brescia, Cosenza og Beira-Mar.

Hans siste offisielle klubb ble Newcastle United, da han 29. september 2006 gikk gratis fra Beira-Mar til Newcastle. Newcastle hadde også på den tiden en aldri så liten keeper-krise, som førte til at Srnicek kom tilbake.
Førstekeeper Shay Given skadet seg i det 87. minutt i 3-1 seieren hjemme mot Tottenham Hotspurs 23. desember, og den tsjekkiske keeperen fikk en massiv applaus da han kom inn.  Han startet også kampen tre dager etter, i 2-1 tapet borte mot Bolton på Boxing Day, i hva som ble hans første start for klubben siden oktober 1997.

Pavel Srnicek endte opp med 152 offisielle kamper for Newcastle United, og ble meget godt likt av byen og klubben. En adoptert Geordie, som nå ikke lenger en blant oss, og som i kveld minnes i sosiale medier med #pavelisageordie.

Mange tok til twitter for å hylle den avdøde keeperkjempen, her en noen utdrag:

You must be logged in to post a comment Login