Man Utd v Newcastle 0-1

Oppdatert: 07. December 2013

En fantastisk kollektiv prestasjon og tre meget sterke poeng etterfulgte en vellykket tur til Manchester og Old Trafford i ettermiddag.

Kampens eneste scoring kom i det 61. minutt da Sissoko kom seg fri på høyresiden og la ballen fint ut til en ventende Yohan Cabaye som med innsiden av foten styrte inn ledelse for bortelaget.

Tioté et beist
Ivorianeren på midten, Cheick Tioté, gjorde en særdeles god kamp med en oppofrende stil, og han hadde god hjelp i sine kolleger i det som skulle bli en bragd av de sjeldne. Newcastle hadde ikke vunnet på Old Trafford på 41 år, og det var en etterlengtet seier, skal vi tro sjefen selv, Alan Pardew.

Tioté vant selvsagt prisen for kampens beste spiller, men han hadde en medhjelper i Anita som jobbet godt ved siden av midtbaneterrieren.

Debuchy løp sokkene av seg og var delaktig i så vel offensivt som defensivt spill. Sissoko og Remy var gode til å holde på ball og var langt mer på hugget enn mange av sine motspillere. Dessuten hadde gjestene pålitelige midtstoppere i Williamson og Coloccini som ryddet unna det meste.

Vertene måtte klare seg uten Rooney, men David Moyes kunne bringe på banen Robin van Persie som var tilbake fra skade. Nederlenderen trodde han hadde utlignet i andre omgang på en heading som han fikk gjøre fritt inne i boksen. Newcastle-fansen var nok lettet over å se flagget på motsatt side som markerte for offside, som for øvrig var en korrekt avgjørelse av assistentdommeren.

Den tidligere Everton-treneren prøvde desperat å sette i gang en sluttspurt, og han byttet inn Zaha, Anderson og Valencia til ingen nytte. Newcastle hadde seiret i løvens hule!

Pardew rangerer seier høyt
Alan Pardew rangerer seieren høyere enn dem mot Chelsea og Tottenham inneværende sesong. 

“Dette rangeres over Chelsea og Spurs!”, bryter han ut og fortsetter: “Vi visste hvilken pine ventetiden på 41 år forårsaket våre fans.”

Pardew snakket i intervjuet etter kampen om hvor viktig det var å spille med kløkt, om det å holde på ballen og bevege seg hurtig.

Vi brakte Anita inn i dag, og Shola gikk ut. Vi behøvde menn i midten.

Han forteller at han tar selvkritikk for tapet i midtuken og nevner at man kanskje skulle valgt en annen taktikk, slik han gjorde i dag.

“Vi brakte Anita inn i dag, og Shola gikk ut. Vi behøvde menn i midten. Jeg fortalte dem (spillerne, red.anm.) at vi skulle spille annerledes enn det de var vant med.”

Gleden var enkel å spore i en lettet Alan Pardew som har opplevd nervepirrende sluttminutter på denne stadion ved tidligere anledninger. Denne gangen forlater han imidlertid kamparenaen med hevet hode og som seierherre.

“Det var en stor seier for klubben; vi fortjente å vinne. Vi var i kontroll”, kommenterer han avslutningsvis.

You must be logged in to post a comment Login