Tap i første kamp

Oppdatert: 17. August 2014

Newcastle måtte ta til takke med tap i sesongens første kamp, men flere av nykommerne viste seg fram.

Ett minutts stillhet for John Alder og Liam Sweeney dannet rammen rundt sesongens første seriekamp for Newcastle, da Manchester City gjestet St James Park søndag. De to trofaste supporterne mistet livet under

Ett minutts stillhet før kampstart, for å minnes de to omkomne Newcastle-supporterne som mistet livet i flystyrten i Ukraina. FOTO: NUFC

Ett minutts stillhet før kampstart, for å minnes de to omkomne Newcastle-supporterne som mistet livet i flystyrten i Ukraina. FOTO: NUFC

flystyrten i Ukraina i juli, og ble hedret med blomsterseremoni før kampen.

Det skulle ikke gå mer enn tre minutter fra dommer Martin Atkinson blåste i gang kampen til Newcastle-forsvaret fikk sin første utfordring. Dzeko ble spilt igjennom, og kun en våken Tim Krul kunne avverge en tidlig ledelse til gjestene. 11 minutter hadde gått, når Williamson og Coloccini igjen skapte kaos i bakre rekke. Citys sjanse endte imidlertid med hjørnespark.

Som en låvedør

Den første halvtimen var preget av to rolige lag, som ikke kom til de helt store sjansene. Dette endret seg i det 37. minutt. Forsvaret åpnet seg som en låvedør, etter at Coloccini og Williamson begge prøvde å hindre Dzeko fra en avslutning. City-spilleren kunne i stedet dytte ballen videre til Silva, som alene med Krul fikk en enkel oppgave med å plassere ballen i mål.

Første omgang ebbet ut, uten de helt store sjansene.

Andre omgang var ikke mange minuttene gammel, da et hevet Newcastle skulle få sin første sjanse. En god corner fra Colback endte hos Gouffran på bakre stolpe. Franskmannen fikk rom til å avslutte, men skuddet ble blokkert. Like etter fulgte Cabella opp med et godt angrep. Den tekniske franskmannen viste seg sammen med Riviere fram en rekke ganger under kampen med både finter og høyt tempo, men også hans skudd endte med blokkering fra City-forsvaret.

57 minutter var spilt, da den tidligere Sunderland-spilleren Colback på ny stod for dødballen. Frisparket havnet på Dummets hode, men avslutningen gikk over mål.

Store sjanser til utligning

Obertan kom inn for Anita i det 62. minutt, og City tok mer over kampen med blant annet heading fra Dzeko og et farlig frispark fra Toure. Begge uten å finne nettmaskene.

En av sesongoppkjøringens yndlinger, Rolando Aarons, kom inn for Newcastle i det 74. minutt, etter at Gouffran forlot banen. Sissoko fulgte opp med en farlig sjanse i det 82. minutt, etter et godt frispark som havnet

Riviere viste seg fram som en fysisk sterk angrepsspiller, og kom seg til flere sjanser mot et godt organisert City-forsvar. FOTO: NUFC

Riviere viste seg fram som en fysisk sterk angrepsspiller, og kom seg til flere sjanser mot et godt organisert City-forsvar. FOTO: NUFC

på bakre stolpe.

Mange av våre nye spillere fikk sjansen i kampen, og i det 83. minutt fikk Ayoze komme innpå. Spissen brukte under ett minutt på å skaffe seg kampens største mulighet for hjemmelaget, da han lurte bort Demichelis. Men i avslutningsøyeblikket fikk Kompany en fot på ballen, som havnet bare centimeter utenfor.

Aarons fikk også sin sjanse i det 85. minutt, men saksesparket på innlegget fra Obertan gikk like over. Sissoko fikk en stor mulighet til å utligne i det 91. minutt, da han stod alene på 16.meteren. Men til tross for god tid, ble skuddet plassert over.

Newcastle trykket på i sluttminuttene, men det var likevel City som kunne juble høyest. I det 91. minutt satte Agüero ballen i mål, og de tre siste tilleggsminuttene ebbet ut. Med det har Newcastle 10 strake tap og en målforskjell på 27-5 mot de lyseblå.

– En positiv opplevelse

Alan Pardew mente selv at Newcastle hadde fortjent å ta med seg poeng fra dagens oppgjør.

– Dette er frustrerende. Vi dyttet dem bakover i andre omgang og det er veldig synd at vi ikke klarte å få utligningen. Hvis vi hadde fått den, så tror jeg vi kunne vunnet også. Det føltes som om vi hadde bedre bein. Vi var uheldige som ikke fikk med oss poeng, sier manageren i et intervju.

TV2s kommentatorer lot seg likevel imponere av det som ble beskrevet som “det nye Newcastle”.

– De lever virkelig farlig på 1-0 og har store problemer med dette hardtarbeidende Newcastle-laget. Men det er noe bunnsolid over dette laget. De har masse kvalitet i bakhånd, både i form av spillere som ikke var med i dag, og spillere som er et stykke unna toppformen, mente TV2s Claus Lundekvam etter kampslutt.

– Dette må tross alt ha vært en positiv opplevelse for Newcastle-supporterne. De presset City bak og flere av de nye signeringene viste seg frem fra en positiv side, var Erik Thorstvedts konklusjon.

 

Lagene:

Newcastle: Krul, Janmaat, Williamson, Coloccini, Dummett, Colback, Anita, Sissoko, Cabella, Gouffran, Riviere.

Innbyttere: Aarons, Perez, Haidara, Elliot, Obertan, S. Taylor, Abeid.

Manchester City: Hart, Clichy, Demichelis, Kompany, Kolarov, Fernando, Touré, Nasri, Jovetic, Silva, Dzeko.

Innbyttere: Caballero, Zabaleta, Milner, Navas, Agüero, Fernandinho, Boyata

You must be logged in to post a comment Login