Kortglade Mike Dean skal dømme derbyet

Oppdatert: 31. March 2015

Det er bare 5 dager og 1 påskeaften igjen før årets kanskje viktigste kamp skal spilles, klokken 17:00 på søndag er det klart for Sunderland – Newcastle, og det er klart at Premier Leagues minst tolerante dommer skal lede det temperamentsfulle oppgjøret,

Som om ikke det var nok med to lag i motgang som skal kjempe for byens ære så er det Englands mest kortglade dommer som skal holde kontroll på Colback, Sissoko & co i det som nesten må bli en kamp med mange tøffe dueller. Tradisjonen tilsier at det blir kort i dette oppgjøret, selv om garantisten Tiote er ute, men et Mackems-lag med ny manager og i desperat poengnød vil nok gå ut i hundre mot John Carvers menn som BØR være motivert for denne kampen.

Mike Dean har ledet dette oppgjøret tidligere også, mange husker nok kanskje en av de mest aggressive Tyne-Wear derbyene i nyere tid (2012) da Sessegnon ble utvist etter å ha langet ut mot Cheick Tiote og Lee Cattermole fikk også rødt kort etter kampslutt – en kamp som endte 1-1 etter en sen scoring av (selvfølgelig) Shola Ameobi. Både Cattermole og Cabaye burde nok også ha blitt sendt i dusjen tidligere enn alle andre i denne kampen.

Han har dømt Newcastle hele 3 ganger denne sesongen, hvor han viste ut Sissoko mot West Ham etter to gule kort og han ga også det røde kortet til Williamson i 0-0 kampen mot Hull. Sunderland har han bare dømt 1 gang så langt i 14/15, og da ga han rødt kort til daværende Mackems-manager Gus Poyet. Ingen av lagene har vunnet en kamp hvor Mike Dean har dømt denne sesongen.

Sist Dean dømte ble han kraftig kritisert av Leicester-manager Pearson som kalte han “en av de mest arrogante mennene han har møtt” etter de tapte 3-4 mot Harry Kane, og i nevnte 2012 var også Pardew ute å kritiserte dommeren for å ikke ha gitt et tilsynelatende soleklart rødt kort til David Luiz da Newcastle tapte 0-3 mot Chelsea. Likevel er han en av favorittdommerne til FA og har ledet både Chelsea – Manchester City og Manchester United – Arsenal denne sesongen.

TAN kommer med et fyldig preview i forkant av søndagens kamp, i tillegg til flere saker relatert til derbyet.

I mellomtiden kan du diskutere i forumet vårt. Klarer vi å avslutte kampen med 11 mann?

Howay the lads!

 

You must be logged in to post a comment Login