Kommentar: Jose Enrique – en av verdens beste backer?

Oppdatert: 18. January 2011

En hyllest til vår solide spanske venstreback, som kanskje har vært Newcastles beste spiller så langt denne sesongen.

Det var ikke mange Toon-supportere som hadde hørt om Jose Enrique da han ble hentet til klubben for tre år siden, selv om han allerede hadde blitt populær blant Villarreal-tilhengerne for sitt gode forsvarsspill. Mange på Tyneside lurte nok også på hvorfor i alle dager han ble hentet til klubben. Gang på gang begikk han grove plasseringsfeil, og hans non-chalante pasningsspill i egen faresone bidro til flere baklengsmål imot.

Men sesongen i The Championship gjorde underverker for spanjolen, som ikke uten grunn har fått kalleavnet “The Bull”. Han har vært Newcastles desidert mest stabile spiller de to siste årene. Spesielt denne sesongen har han vært kanongod i samtlige kamper bortsett fra oppgjøret mot Bolton da alle i blått var rævva.

Han er lynrask, ekstremt sterk, slår gode pasninger og har god teknikk. I tillegg er han så godt som umulig å komme seg forbi. Jeg har for lengst mistet tellingen på PL-vinger som forgjeves har forsøkt å komme seg forbi Enrique, som enten kontrollert skjermer ballen utover dødlinja eller vender opp og dribler kantspilleren som desperat forsøker å gjenvinne ballen uten hell. Jeg tror selv at spillere i Ronaldo- og Messi-klassen hadde måttet se seg slått i 9 av 10 tilfeller i mann-mot-mann-kamp mot oksen. Det er rett og slett et mirakel at han enda ikke har fått prøve seg på landslaget enda.

Hadde han vært enda bedre fremover så hadde jeg ikke vært i tvil om at Enrique var en av de beste backene i verden. Det ser ut til at han ofte får panikk når han nærmer seg motstanderens 16-meter, og det ender ofte opp med en støttepasning eller en kortpasning til noen med bedre offensiv distribusjon. Noe målfarlig er han ikke, men når det er sagt så er innleggene hans ofte svært gode. Og backer skal vel heller ikke være målgarantister, akkurat.

Håper at prestasjonene hans ikke gjør seg så altfor bemerket blant nøytrale øyne, for han har bare 18 måneder igjen av kontrakten. Det går rykter om at en fornyelse kan være rett rundt hjørnet. Legg cheeseburgerne til side og kom deg til forhandlingsbordet ASAP, Mike Ashley!

Hva synes du? Er Enrique PLs beste venstreback, eller har han enda et stykke å gå på i forhold til spillere som Ashley Cole og Patrice Evra? Diskuter i forumet her!

You must be logged in to post a comment Login