Klubbene er enige om overgangssum

Oppdatert: 10. July 2015

PSVs offisielle hjemmeside bekrefter fredag formiddag at Wijnaldum er på vei til Newcastle.

Marcel Brands, som er klubbens direktør, uttaler at PSVs 24 år gamle kaptein nå har forlatt klubbens treningsleir i Frankrike. Grunnen er at spiller er gitt tillatelse til å forhandle om sin personlige kontrakt med Newcastle, etter at klubbene nå er blitt enige om en overgangssum for den nederlandske toppspilleren.

Det er ventet at overgangssummen vil konkurrere sterkt med klubbens dyreste investering under Mike Ashleys periode i klubben. Hittil er Fabricio Cotrloccinis overgang fra Deportivo La Coruna Ashleys dyreste kjøp (10,3 millioner pund). Trolig vil Wijnaldum bli Ashleys dyreste signering som Newcastle-eier. Sky Sports melder nemlig at overgangssummen skal ligge på rundt 14,5 millioner pund, noe som i så fall vil bli klubbens tredje mest kostbare kjøp gjennom tidene.

Skal spiller og Newcastle bli enige om nederlenderens personlige betingelser, vil det eneste som gjenstår være den medisinske testen. Blir klubb og spiller enige, er det ikke usannsynlig at Newcastle offentliggjør signeringen i løpet av kvelden, etter dagens treningskamp mot Gateshead. Han vil dermed slutte seg til Newcastle-troppen som lørdag formiddag vil sette kursen mot treningsleiren i USA.

Alt tyder nå på at Georginio Wijnaldum blir Newcastle-spiller. I så fall vil han bli klubbens femte nederlender. Wijnaldum skal ha blitt forsikret om klubben tenker å bruke både han og Siem de Jong sammen. Vårt stadig sterkere nederlandske ansamling av spillere, er nok en faktor som har innvirket positivt på nederlenderens lyst til å slutte seg til Newcastle.

Wijnaldum ble i 2014/15-sesongen kåret til Eredivisies beste spillere. Totalt har han 152 kamper, 56 mål og 23 assists for PSV Eindhoven. I tillegg har 134 kamper, 25 scoringer og 11 assists for Feyenoord. Et tallrikt antall kamper for de nederlandske ungdomslandslagene, og 19 kamper for et sterkt nederlandsk landslag antyder at Newcastle holder på å sikre seg en veldig god fotballspiller.

TAN vil holde deg oppdatert i timene som kommer!

You must be logged in to post a comment Login