Kan unggutta gjøre seg bemerket i sommer?

Oppdatert: 29. June 2015

Skader og Newcastle går som hånd i hanske. De kommer ofte, og ubeleilig. Og når man nekter å ha en stor stall, går det hardt utover laget. Tenk om man bare hadde hatt noe lovende unggutter som kunne bidratt…

 

Og det har vi. I tillegg skal Steve McClaren være flink til å bruke unge spillere hvis de er gode nok! Vi har sett nærmere på 5 unggutter, som Chronicle tror har en sjanse til å spille seg inn i McClarens planer.

Rolando Aarons.

Unge Aarons er et prakteksempel på hvordan en god pre-season kan løfte en spiller opp til førstelaget. Den engelske U20 landslagsspilleren hadde en god sommer bak seg, og imponerte både supportere og trenere. Men skader ødela mesteparten (bortimot hele) av sesongen, og han endte opp med kun 6 kamper. Men på de 6 kampene viste han glimt av meget gode kvaliteter, så hvis han får trent seg opp godt i sommer, bør han være i a-lagsstallen fra høsten av!

Adam Armstrong.

“Arma” er fortsatt bare 18 år gammel, men regnes nesten som et fullverdig medlem av a-troppen (som Aarons). Den lokale angriperen fikk faktisk 15 kamper forrige sesong, faktisk så startet han kampen mot Manchester United i desember.
Det er en dårlig gjemt hemmelighet at Newcastle er på spissjakt i sommer, hvor vi har blitt sterkt linket til bl.a. Bas Dost og Charlie Austin, og “Arma” er ikke god nok til å være med å kjempe om en fast plass enda. Men skulle unge Armstrong ha en “strong” pre-season, kan han overbevise McClaren om at han er en mann/gutt som kan brukes mer i både ligaen og cupene enn sist sesong. Adam Armstrong er også kaptein på England U18, og har forhåpentligvis en spennende fremtid.

Haris Vuckic.

Haris kom fra NK Domzale i januar 2009, og skal visstnok ha vært i søkelyset til klubber som AC Milan før han skrev under for “The Magpies”. Så det var store forventninger til sloveneren da han kom til klubben. Dog har skader ødelagt mye for den offensive midtbanespilleren, og er den eldste på denne listen (fyller 23 i august). Spilte allikevel U21-fotball for Newcastle forrige sesong, helt til han ble utleid til Rangers. Det var mye styr og oppmerksomhet rundt de 5 som ble leid ut til Rangers, og Vuckic var den eneste som var en sukses. 9 mål på 13 kamper.
Kontrakten til Vuckic går ut etter denne sesongen, og fremtiden på Tyneside henger i en tynn tråd. Men han fikk beskjed om at en permanent overgang til Rangers (nivå 2 i Skottland), ville frata han plassen på landslaget. Så det står litt på spill for spilleren, som helt sikkert er villig til å ofre blod, svette og tårer for å krige til seg en plass i a-stallen.

Lubomir Satka.

Satka har også fått sin debut på a-laget, i cupkampen mot Leicester. 19-åringen har også sittet på benken under flere ligakamper, men ikke fått sin ligadebut. Situasjonen bak på banen er ganske lik den helt fremme. Det er tynt, og blandet kvalitet. Stopperne våre har ikke akkurat storspilt i sesongen som gikk, så det er en plass styret ser etter forsterkninger.
Men hvis Satka imponerer i sommer, og han har fått gode lovord tidligere, kan det hende stopperkrisen ikke er så stor. Forsterkninger må til, men tviler ikke på at Satka vil vise at han ser på seg selv som et alternativ.

Olivier Kemen.

Den unge franskmannen hadde en god sesong på reservelaget i fjor, og John Carver fikk øynene opp for han. Det var også flere supportere som ville se Kemen debutere for a-laget, men slik gikk det ikke.
18-åringen, som spiller på sentral midtbane, vil kanskje utnytte at vi har fått en ny manager, og kjempe seg inn i troppen. Selv om han er ung, er det kvaliteter i gutten, og sesongen som kommer kan den kamerunsk-fødte franskmannen få sitt gjennombrudd!

You must be logged in to post a comment Login