Jakten på en assistent

Oppdatert: 22. June 2015

Det er slettes ikke alle som ønsker å være Steve McClarens høyre hånd i Newcastle. Flere skal ha valgt å avstå fra muligheten. Likevel håper Newcastle å få på plass McClarens assistent i løpet av uken.

The Mirror meldte forrige uke at den tidligere nederlandske stjernepilleren Bolo Zenden skal ha valgt å takke nei til å bli assistenten til McClaren i Newcastle. Samme avis hevdet også at den tidligere Everton- og Manchester United-spilleren Phil Neville også ikke ønsker jobben.

Nå skal også Steve Round, som har en fortid i klubben, ha valgt samme skjebne som de ovennevnte. Round var Sam Allardyces høyre hånd i hans korte periode i Newcastle i 07/08-sesongen. For Round gikk veien deretter videre til Everton. Der ble han helt til han ble en del av flyttelasset til David Moyes, som overtok jobben etter Sir Alex Ferguson i Manchester United i 13/14-sesongen. Nå for tiden har Round en deltidsrolle på McClarens tidligere Derby-lag. I tillegg til Derby-perioden, har duoen også jobbet sammen i Middlesbrough og på det engelske landslaget. De vil imidlertid ikke jobbe sammen i Newcastle – hvertfall ikke med det første. Steve Round skal ha uttalt til Sky Sports at avslaget er begrunnet i at han nå er lysten på å forsøke seg som hovedtrener annen steds.

Den heteste kandidaten til å bli McClarens høyre hånd i Newcastle, er fremdeles Paul Simpson, som også tidligere har blitt sterkt linket til jobben. Simpson var McClarens assistent i Derby. Flere engelske medier melder nå at McClarens tidligere høyre hånd skal ha blitt fristilt av klubben. Ifølge the Chronicle skal Simpson være nærme å slutte seg til Newcastle.

Ellers melder the Chronicle at sportspsykolog og motivator Steve Black også skal være nær ved å returnere til Newcastle. Som TAN tidligere skrev – da ryktene var ferske – hadde Steve Black en rolle i klubben under Kevin Keegans første periode som trener.

You must be logged in to post a comment Login