Kampreferat: Wolves – Newcastle 2-2

Oppdatert: 28. October 2023

Vi gikk opp i ledelsen to ganger på Molineux Stadium, men scoringene til Callum Wilson holdt ikke mot ulvene.  Det ble nok et uavgjort resultat mot laget fra Midlands og dette var den 11 poengdelingen i løpet av 17  PL-kamper. 

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Jamaal Lascelles © – Fabian Schär – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joelinton

Miguel Almirón – Callum Wilson – Anthony Gordon

Det ble hektisk første omgang med flere situasjoner. Vi stod for kampens første målsjanse da Sean Longstaff var nære ved å score sitt tredje mål på fem ligakamper. Midtbanespilleren mottok pasningen fra Joelinton før han skjøt lavt og millimeter utenfor motsatt stolpe.

Nick Pope ble kort tid senere testet av hjemmelaget, han  grep inn og stoppet Matheus Cunhas skudd fra kanten av 16-meteren etter at den brasilianske angriperen først hadde plukket opp Kieran Trippiers løse pasning og spilt vegg med Hee-Chan Hwang.

Etter litt frem og tilbake åpnet vi scoringsprotokollen i det 22. minutt. Wilson scoret sitt 44. mål for klubben og rykket opp til den tredje mest scorende for klubben i Premier League. Anthony Gordons innlegg fra venstrekanten ble sluppet av Wolves-keeper José Sá, ble Wilsons første skudd blokkert på mållinjen av Toti Gomes før spissen gjorde ingen feil med returen. Med et brassespark gikk ballen i høyre hjørnet forbi keeper og forsvarspillere.

Pope leverte en utmerket redning for å nekte Cunha etter at den søramerikanske angriperen hadde fullført et farlig sololøp før hans lave skudd ble dyttet til hjørnespark av Pope. Kort tid etter ble Pedro Netos kraftige forsøk også stanset, denne gangen ble den presset over tverrliggeren.

I det 36. minutt utlignet Wolves gjennom Lemina da den gabonske landslagsspilleren stormet mot bakre stolpe fra Netos fristende hjørnespark og headet ballen i mål fra nært hold.

Med pause rett rundt hjørnet satt Wilson inn sin andre for dagen på straffe, målet er hans syvende for sesongen. Etter at Hwang nølte med å klarere ballen inne i feltet etter et hjørnespark fra oss, grep Fabian Schär inn for å stjele ballen, koreaneren felte dermed sveitseren på klønete vis og etter en langvarig VAR-sjekk, kunne Wilson stille seg opp. Ballen ble satt i mål, og José Sá klarte ikke å holde den ute, selv om han fikk kontakt med ballen.

Joelinton var nære ved å øke ledelsen ytterlige før pausen, han driblet seg forbi en forsvarsgruppe og fyrte av et skudd. Skuddet ble for tamt og enkelt å holde for Sá.

I andre omgang skapte vi ikke mange klare målsjanser. En aktiv Pope leverte en viktig blokkering for å hindre Cunha i å utligne etter at brasilianeren ble funnet av Neto på dødlinjen, Pope kom ut og stoppet skuddforsøket.

I det 71. minutt sprakk det for oss igjen. Hwang utlignet etter at Wolves gjenvant ballen etter Popes utspark, la Toti inn fra høyrekanten og pasningen hans fant Hwang, som unngikk Dan Burns sklitakling og plasserte ballen nederst i det høyre hjørnet.

Schär var nær ved å sende oss tilbake i ledelsen for tredje gang denne kvelden da den sveitseren hektet seg på Trippiers innlegg og headet like utenfor stoplen.

Det ble lagt til åtte minutter etter ordinær tid. Vi presset fremover for en sen seier, men det ble ingen fler scoringer i oppgjøret og det ble en ny poengdeling mellom klubbene.

Hendelser i kampen:

22’ ⚽️ Callum Wilson 0-1 (NEW)

36’ ⚽️ Mario Lemina assist av Pedro Neto 1-1 (WOL)

+2 min

45+4’ ⚽️ (Straffe) Callum Wilson 1-2 (NEW)

HT

54’ ⇄ Boubacar Traore ut, Thomas Doyle inn (WOL)

66’ 🟨 Dan Burn (NEW)

69’ 🟨 Jamaal Lascelles (NEW)

71’ ⚽️ Hee-Chan Hwang assist av Toti Gomes 2-2 (WOL)

72’ ⇄ Miguel Almirón ut, Joe Willock inn (NEW)

78’ ⇄ Pedro Neto ut, Sasa Kalajdzic inn (WOL)

82’ 🟨 Kieran Trippier (NEW)

83’ 🟨 Rayan Ait Nouri (WOL)

86’ ⇄ Mario Lemina ut, Joao Gomes inn (WOL)

+8 min

90+6’ 🟨 Sean Longstaff (NEW)

FT

You must be logged in to post a comment Login