Kampreferat: Manchester United – Newcastle 0-3

Oppdatert: 02. November 2023

Mål fra Miguel Almirón, Lewis Hall og Joe Willock sikret en overbevisende seier for oss i fjerde runde av Carabao Cupen onsdag kveld da vi slo Manchester United på Old Trafford for første gang siden 2013.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Martin Dúbravka

Tino Livramento – Emil Krafth – Paul Dummett – Matt Targett

Lewis Hall – Sean Longstaff © – Joe Willock

Matt Ritchie – Joelinton – Anthony Gordon

Vi fikk en tidlig knekk da Matt Targett måtte forlate banen med skade etter bare fire minutter, og Almirón kom inn som hans erstatter. Dette er nok en bekymringsfull trend for oss, da vi har vært preget av mye skader de siste ukene.

Casemiro prøvde seg tidlig på en mulighet, men skuddet ble reddet av Martin Dubravka som var på lån hos hjemmelaget forrige sesong. Likevel var det vi som dominerte ballinnehavet i begynnelsen av kampen og etter en halvtime spilte Hannibal Mejbri ballen til Alejandro Garnacho, som ble frarøvet ballen av Tino Livramento. Høyrebacken, som imponerte stort i sin første kamp fra start mot Manchester City i tredje runde, stormet fremover og serverte en presis gjennombruddspasning til Almirón. Mottak var delikat, og avslutningen var presis og gikk bak Andre Onana i motsatt ende og vi gikk opp i ledelsen på Old Trafford.

Mason Mounts forsøk gikk utenfor mål, da vertene prøvde å svare raskt, men det virket aldri som om de skulle klare det. Og syv minutter senere scoret vi vårt andre, og det var en imponerende scoring fra unggutten, Hall. Vi presset på, og da Harry Maguires hodeklarering falt ned til Hall, nølte han ikke. Volleyen hans fant vakkert veien til det nederste høyre hjørnet.

Diogo Dalot sendte så et skudd like utenfor mål før pause, og etter pause, etter å ha gjort tre bytter, så Erik ten Hags menn mer livlige ut. Anthony Martial så sitt forsøk bli blokkert, og en av innbytterne, Sofyan Amrabat, skjøt over mål mens de røde djevlene prøvde å komme seg på offensiven.

Men litt over timen ut i kampen punkterte vi kampen med et praktfullt mål fra Willock. Etter å ha vært ute med skade i seks måneder, har den tidligere Arsenal-spilleren akkurat returnert til lagets kamptropp de siste ukene, men hans manglende spilletid var det ikke noe tegn på. Han løp mot Manchester Uniteds boks i høy fart, skaffet seg rom 20 meter fra mål og skjøt lavt, med kraft og presisjon. Ballen suste inn i det nederste hjørnet forbi en hjelpeløs Onana og sikret en minneverdig borteseier og avansement på drømmenes teater.

Det kunne ha blitt enda bedre for oss kort tid etter da Sean Longstaff, som var kaptein for kvelden og spilte sin 150. kamp for klubben, sendte et skudd like utenfor Onanas stolpe, men det holdt med tre mål for å ta oss videre til kvartfinalen.

Trekningen av kvartfinalen ble gjennomført etter kampslutt, og det ble klart at vi skal møte Chelsea på Stamford Bridge. Kvartfinalen spilles 19. eller 20. desember.

Hendelser i kampen:

5’ ⇄ Matt Targett ut, Miguel Almirón inn (NEW)

14’ 🟨 Hannibal Mejbri (MUN)

19’ 🟨 Casemiro (MUN)

28’ ⚽️ Miguel Almirón assist av Tino Livramento 0-1 (NEW)

36’ ⚽️ Lewis Hall 0-2 (NEW)

+5 min

HT

46’ ⇄ Casemiro ut, Sofyan Amrabat inn (MUN)

⇄ Diogo Dalot ut, Aaron Wan-Bissaka inn (MUN)

46’ 🟨 Joe Willock (NEW)

61’ ⚽️ Joe Willock assist av Joelinton 0-3 (NEW)

64’ ⇄ Anthony Gordon ut, Callum Wilson inn (NEW)

⇄ Joe Willock ut, Bruno Guimarães inn (NEW)

⇄ Anthony Martial ut, Rasmus Højlund inn (MUN)

⇄ Alejandro Garnacho ut, Marcus Rashford inn (MUN)

⇄ Hannibal Mejbri ut, Bruno Fernandes inn (MUN)

74’ ⇄ Lewis Hall ut, Dan Burn inn (NEW)

⇄ Matt Ritchie ut, Kieran Trippier inn (NEW)

77’ 🟨 Sergio Reguilon (MUN)

79’ 🟨 Sofyan Amrabat (MUN)

82’ 🟨 Joelinton (NEW)

+4 min

FT

You must be logged in to post a comment Login