Kampreferat: Newcastle – Dortmund 0-1

Oppdatert: 26. October 2023

Vår ubeseirede rekke på åtte kamper er over etter at vi tapte knepent 0-1 mot Dortmund i går. Marginene var ikke på vår side mot et godt Dortmund-lag som ble det andre laget til å seire på St. James’ Park denne sesongen.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Jamaal Lascelles (C) – Fabian Schär – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joelinton

Miguel Almirón – Aleksander Isak – Anthony Gordon

De første ti minuttene av kampen ble spilt i et heftig tempo, og den våte banen etter regnværet skapte gode forhold for raske angrep. Donyell Malen var farlig frempå i starten og testet Nick Pope, men uten å få ballen i nettet. På den andre siden var vår spiller, Anthony Gordon, aktiv. Gregor Kobel ble tidlig utfordret av en krøller fra Gordon, men sveitseren i mål klarte å avverge forsøket. Pope gjorde kort tid etterpå en fantastisk dobbeltredning, først på Malens skudd og deretter på Niklas Füllkrugs retur.

Angrepene kom på rad og rekke. Alexander Isak spilte Gordon fri, som prøvde seg igjen, men Kobel stod i veien. Kort tid etter dette angrepet måtte Isak forlate banen på grunn av skade; svensken satte seg ned og signaliserte for et bytte. Callum Wilson var klar og erstattet svensken.

Gjestene gikk til pause med ledelsen. Isaks skade syntes å dempe vårt angrepsspill i den siste delen av banen, mens Dortmund fortsatte å true. Midtstopper Nico Schlotterbeck stjal ballen fra Gordon på egen halvdel og spilte den til Marco Reus. Deretter fortsatte Schlotterbeck løpet sitt ut mot venstresiden, mottok ballen tilbake og slo den presist inn i boksen til Felix Nmecha. Nmecha plasserte ballen elegant utenfor rekkevidde for Pope.

Reus, som ikke hadde vært veldig involvert bortsett fra målet, forsøkte seg på et ambisiøst skudd like etter pausen. Men før timen var spilt, fikk vi en gylden mulighet til å utligne. Takket være en strålende takling fra Fabian Schär, som vant ballen i en duell med Fullkrug, fikk vi ballen mens Dortmund var i ubalanse. Wilson spilte Gordon fri på venstrekanten, før han slo inn ballen tilbake til vår nummer ni. Wilson mottok ballen og så ut til å være klar til å utligne, men Kobel sto oppreist og blokkerte skuddet med føttene på en imponerende måte.

Etter at innbytter Jacob Murphy måtte forlate banen etter kun fem minutter på grunn av det som så ut som en skulder ute av ledd, fikk vi et gjensyn med Joe Willock etter et seks måneders skadeavbrekk. Dette ga oss håp om at hans retur til fotballen kunne snu kampen, men klare målsjanser var det få av før de siste minuttene av kampen. Med mindre enn fem minutter igjen traff Wilson nesten mål etter et frispark fra Matt Targett, men ballen traff tverrliggeren og spratt ut igjen.

Og bare et øyeblikk senere, på overtid, klarte Gordon å rive seg løs og fyre av et skudd, men det traff en forsvarsspiller og fikk en defleksjon som sendte ballen i tverrliggeren på nytt. Dortmund var raskt ute med å klarere ballen unna, og dermed beholdt de kontrollen og sikret seg de verdifulle tre poengene.

Hendelser i kampen:

15’ ⇄ Alexander Isak ut, Callum Wilson inn (NEW)

35’ 🟨 Marius Wolf (DOR)

43’ ⇄ Emre Can ut, Salih Özcan inn (DOR)

45’ ⚽️ Felix Nmecha assist av Nico Schlotterbeck 0-1 (DOR)

+4 min

HT

63’ ⇄ Marco Reus ut, Karim Adeyemi inn (DOR)

65’ ⇄ Joelinton ut, Jacob Murphy inn (NEW)

⇄ Sean Longstaff ut, Sandro Tonali inn (NEW)

70’ ⇄ Jacob Murphy ut, Joe Willock inn (NEW)

⇄ Dan Burn ut, Matt Targett inn (NEW)

78’ ⇄ Donyell Malen ut, Niklas Süle inn (DOR)

⇄ Niclas Füllkrug ut, Sebastian Haller inn (DOR)

⇄ Felix Nmecha ut, Giovanni Reyna inn (DOR)

79’ 🟨 Bruno Guimarães (NEW)

+4 min

FT

You must be logged in to post a comment Login