Kampreferat: West Bromwich – Newcastle 2-2

Oppdatert: 29. November 2017

Det så lenge svært mørkt ut for Newcastle på The Hawtorns tirsdag kveld. Men en solid sluttspurt fra de sorte og hvite, satte en stopper for klubbens femte strake nederlag.

Rafael Benitez sendte følgende mannskap ut fra start (4-2-3-1):

Darlow – Yedlin, Lejeune, Clark, Mbemba – Hayden, Merino – Ritchie, Murphy, Perez – Joselu.

Newcastles første sjanse kom etter fire minutter, da Ritchie raidet oppover høyresiden, men avslutningen gikk via en West Bromwich-spiller og ut til corner.

Etter ni minutter prøvde Jacob Murphy seg på et skudd, men forsøket gikk langt over mål. Like etterpå skaffet Murphy et frispark i gunstig posisjon, men Lejeunes skudd gikk rett i muren.

Bortelaget klarte altså å legge et visst press på vertene, men manglet effektivitet i avslutningene, og klarte ikke å utnytte overtaket og skaffe seg en tidlig ledelse.

Noen minutter senere fikk hjemmelaget frispark godt og vel 20 meter fra målet, men også deres forsøk gikk i muren.

Så langt i kampen hadde Newcastle klart seg nokså godt, og The Baggies så ikke ut til å ha alt for mye å komme med. Så sendte vertenes Salomon Rondon avgårde et ordentlig skremmeskudd fra 25 meter. Ballen streifet tverrliggeren, og så ut til å sette en ordentlig støkk i Newcastle-laget.

Etter dette var West Brom betydelig mer involvert i det som skjedde på gressmatta på The Hawtorns, uten at de klarte å skape de helt store sjansene.

Ti minutter før pause var Robson-Kanu nær å sende hjemmelaget i ledelsen, men Darlow i Newcastle-buret var våken, og reddet waliserens heading på streken.

Robson-Kanu fikk likevel det siste ordet i første omgang, da Newcastle fortsatte den bekymringsverdige trenden, og slapp inn mål på overtid i første omgang for tredje gang på like mange kamper. Kieran Gibbs la et presist innlegg i waliserens retning, og Kanu fikk en lett oppgave med å heade West Bromwich i ledelsen.

Dermed gikk Newcastle igjen i garderoben med bøyde hoder.

Newcastle startet andre omgang friskt, og så ut til å være sugne på revansje etter det sene baklengsmålet i første omgang. Likevel var det igjen hjemmelaget som kunne juble, da de satte inn sitt andre mål for dagen etter 56 minutter. Det var Sam Field som fikk æren av å sette inn 2-0, etter assist fra Matthew Phillips.

Heldigvis gikk det ikke mer enn tre minutter før Newcastle for alvor var tilbake i kampen igjen, da Ciaran Clark tok ansvar og headet inn reduseringen etter en corner fra Matt Ritchie.

Etter 64 minutter gjorde gjestene sitt første bytte i kampen, da Rolando Aarons kom innpå for Jacob Murphy. Ti minutter senere ble Joselu byttet ut til fordel for Aleksandar Mitrovic, og ikke lenge etter erstattet Benitez Isaac Hayden med Jonjo Shelvey.

Byttene så ut til å ha en positiv effekt på gjestene, og 7 minutter før full tid kom den etterlengtede utligningen, da Jonny Evans var uheldig og satte ballen i eget mål.

Minuttet før full tid trodde Newcastle at snuoperasjonen var komplett da DeAndre Yedlin satte ballen i mål, men målet ble annullert for offside.

Dermed endte det med 2-2 og ett poeng på The Hawtorns, noe som førte Newcastle opp til 12. plass på tabellen.

PS. West Bromwich ansatte onsdag vår gamle kjenning Alan Pardew som manager.

 

 

You must be logged in to post a comment Login