Kampreferat: Chelsea – Newcastle 3-1

Oppdatert: 02. December 2017

Etter en ørliten opptur mot West Bromwich på tirsdag, ventet en enda større utfordring på Stamford Bridge lørdag formiddag. De blå fra London vest hadde ikke tapt en ligakamp siden nederlaget mot Crystal Palace 14. oktober, mens Newcastle ikke hadde vunnet siden 21. oktober. Den statistikken ble dessverre stående også etter dagens kamp.

Rafael Benitez sendte ut følgende mannskap fra start:

Darlow – Mbemba, Lejeune, Clark, Manquillo – Diame, Merino – Ritchie, Murphy, Perez – Gayle.

Det startet friskt for bortelaget, som hadde ballen mye de første minuttene av kampen. Det resulterte likevel ikke i noen store sjanser. Etter 9 minutter prøvde Merino seg på et skudd, men Courtois i Chelsea-buret hadde full kontroll. Like etterpå prøvde Morata seg i motsatt ende av banen, men avslutningen gikk utenfor mål.

Så eksploderte det i bortesvingen på Stamford Bridge! Dwight Gayle fikk æren av å sette inn ledermålet etter at Courtois tabbet seg ut i duell med Murphy. 1-0, og en svært godkjent start på kampen.

Dessverre gikk det ikke mer enn 10 minutter før vertene var a jour igjen. Azpilicueta sendte et innlegg via Lejeune og rett i føttene på Eden Hazard, som iskaldt banket inn utligningen. Bare tre minutter tidligere hadde samme mann vært alene med Darlow, og kun en kjemperedning hindret en enda tidligere utligning.

Newcastle ble etterhvert veldig baktunge, og slet med å holde på ballen. Verre ble det etter 33 minutter, da vertene gikk opp til 2-1 da Morata stanget Victor Moses’ perfekte innlegg i mål. På tross av en sterk start på kampen, så det nå plutselig bekmørkt ut for de sorte og hvite.

Ett  minutt på overtid i første omgang fikk Ciaran Clark kampens første gule kort, etter å ha lagt Hazard i bakken.

Lagene gikk til pause på stillingen 2-1. Ingen av lagene gjorde noen bytter i pausen.

Andre omgang startet med en enorm sjanse til hjemmelaget, da Morata klarte det kunststykket å skyte over mål fra to meter. Spanjolen var riktignok under stort press, men sjansen var likevel enorm.

Chelsea fortsatte å styre det meste som foregikk på matta på Stamford Bridge. Etter 55 minutter fyrte Hazard av et skudd fra ca 20 meter, men ballen gikk via en Newcastle-spiller, og til side for mål.

Etter 61 minutter gjorde Rafa sitt første bytte for kvelden da Isaac Hayden kom inn for Ayoze Perez.

Etter 73 minutter fikk hjemmelaget straffe, da Ritchie var for hard med Moses inne i feltet. Ingenting å si på den avgjørelsen, og Hazard satte straffen iskaldt midt i mål. 3-1, og bare et drøyt kvarter igjen på klokka.

Like etterpå ble Mohamed Diame tatt av banen til fordel for Jonjo Shelvey.

Shelvey startet med å gjøre en håpløs involvering, som nesten sikret Hazard sitt tredje mål for dagen. Heldigvis var Darlow våken, og avverget belgierens avslutning.

Fem minutter før full tid kom DeAndre Yedlin inn for Mikel Merino.

Rett før full tid fikk Newcastle tre cornere på rappen, men skjærene klarte ikke å utnytte dødballene til det fulle.

Dermed endte det med 3-1 og null poeng i London.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login