Kampreferat: Newcastle – Watford 0-3

Oppdatert: 25. November 2017

Et Newcastle-lag i dårlig form hadde håp om å skaffe seg litt selvtillit og ny giv da Watford gjestet Tyneside lørdag ettermiddag. I stedet ble det nok en nedtur for Rafa sine menn. 

Hjemmelaget startet kampen med følgende mannskap (4-4-2):

Elliot – Yedlin, Lejeune, Clark, Manquillo – Ritchie, Shelvey, Diame, Murphy – Gayle, Joselu.

Watford tok avsparket, men det var vertene som virket sterkest de første minuttene. De sorte og hvite hadde blant annet to cornere iløpet av de første fem, uten at de ble utnyttet til det fulle. Etter dette var det dessverre svært lite å glede seg over for alle med Newcastle i hjertet.

Bortelaget tok etterhvert mer og mer over, og det hadde ikke gått mer enn 19 minutter på klokka da Will Hughes sendte de gule i ledelsen.

Newcastle så ut til å gå i offside hver gang de nærmet seg mål, og det var rett og slett begredelige scener som utspiltes på St. James’ Park i første omgang. Riktignok hadde både Joselu og Jonjo Shelvey sine sjanser til å sende Newcastle a jour igjen, men avslutningene var for upresise.

Når Watford så gikk opp i 2-0 på et selvmål på overtid av første omgang, var det lite som tydet på at dette kom til å bli geordienes dag. Skjærene gikk i garderoben med bøyde hoder.

På tross av en særdeles svak første omgang, sendte Rafael Benitez ut samme mannskap i andre omgang.

Bortelaget hadde fått blod på tann, og var det sterkeste laget etter pause. Etter 55 minutter fikk riktignok Jacob Murphy en grei mulighet, men headingen gikk til side for mål. Newcastle hadde også en corner etter 60 minutter, men heller ikke denne gangen klarte de å utnytte det.

I det 62. minutt satte Andre Gray spikeren i kista etter å ha mottatt en presis pasning fra Richarlinson, og nå måtte nok selv de mest optimistiske supporterne på St. James’ Park innse at slaget var tapt.

Fem minutter senere fikk Joselu en stor målsjanse, men avslutningen var alt for svak, og ble reddet av gjestenes keeper.

Først nå innså Benitez at det var nødvendig med endringer, og to ut både Mohamed Diame og Joselu. Inn kom Mikel Merino og Aleksandar Mitrovic. Åtte minutter etterpå gjorde Rafa sitt tredje og siste bytte da Ayoze Perez kom inn for Jacob Murphy.

Bortsett fra et par avslutninger utenfor mål, var det svært lite å skrive hjem om for hjemmelagets del de siste minuttene av kampen.

Da sluttsignalet lød, var fasiten to skudd på mål og 0-3 i sekken. Ingen stor dag på jobb for hjemmelaget med andre ord, og det begynner etterhvert å bli ganske tydelig at Newcastle-angrepet ikke holder Premier League-kvalitet.

 

You must be logged in to post a comment Login