Kampreferat: Stoke – Newcastle: 0-1

Oppdatert: 01. January 2018

Det var to rivaler fra nedre halvdel av tabellen som møttes til dyst på Britannia Stadium første nyttårsdag. Med kun ett poengs klaring til West Ham på nedrykksplass, nærmet bunnstriden seg for alvor for Newcastle. Heller ikke Stoke, som hadde to poengs avstand til nedrykksstreken før dagens oppgjør, kunne føle seg trygge.

Rafael Benitez valgte ut følgende mannskap fra start (4-2-3-1):

Darlow – Yedlin, Lascelles, Clark, Manquillo – Shelvey, Diame – Ritchie, Murphy, Atsu – Perez.

Newcastle tok avsparket, og startet friskt i pottemakerbyen. Christian Atsu sto for kampens første avslutning, da han ble sendt pent gjennom av Ayoze Perez. Dessverre var ghaneseren upresis på avslutningen, og ballen gikk via en Stoke-spiller og ut til corner. Hjørnesparket ble slått inn av Matt Ritchie, men ingen av spillerne i feltet klarte å styre ballen i retning av mål.

Etter seks minutter ble vertenes Shaqiri liggende nede, og måtte etterhvert forlate banen for å få medisinsk behandling. Et par minutter senere var imidlertid sveitseren klar til dyst igjen.

Christian Atsu kom til flere sjanser i første omgang, og etter 14 minutter burde han nok ha sendt skjærene i ledelsen. Dessverre var Jack Butland i Stoke-målet våken, og reddet Atsus forsøk til corner.

Halvveis i omgangen sendte DeAndre Yedlin avgårde et skudd fra distanse, men Butland var fortsatt våken, og holdt ballen i fast grep.

Tre minutter senere ble Javier Manquillo tildelt kampens første gule kort, etter å ha gått hodeløst til verks mot Charlie Adam. Manquillo hindrer bevisst en Stoke-kontring, og var kanskje heldig som slapp unna med det gule.

På det påfølgende frisparket prøvde Shaqiri seg på et skudd, men Karl Darlow var med på notene, og sendte ballen ut til corner.

Sju minutter før pause fikk Matt Ritchie hodet på ballen etter et innlegg, men hjemmelagets keeper hadde ingen problemer med å hindre vingen i å gi bortelaget ledelsen.

Dermed gikk lagene målløse i garderobene ved halvspilt kamp, selv om Newcastle absolutt kunne ha vært i ledelsen dersom effektiviteten hadde vært et par hakk høyere. Det ble ikke gjort bytter i pausen.

Det var vertene som startet best i andre omgang, uten at de skapte noen store sjanser. Etter 54 minutter fikk Joe Allen gult kort etter å ha dratt en motspiller i trøya. Fem minutter senere fikk også Choupo-Moting gult kort.

Etter 65 minutter ble Christian Atsu tatt av banen til fordel for Dwight Gayle. Minuttet senere ble nok en Stoke-spiller tildelt gult kort, da Kevin Wimmer gikk for hardhendt til verks.

Med 20 minutter igjen på klokka, fikk Kurt Zouma en gylden mulighet til å sende the Potters til himmels, men headingen var av det upresise slaget og ballen gikk utenfor stolpen.

Så lyktes ENDELIG bortelaget. Jacob Murphy stormet oppover høyresiden, og sendte Ayoze Perez alene med keeper med en nydelig pasning. Spanjolen gjorde ingen feil alene med Butland, og de tilreisende fra nord-øst øynet muligheten for tre etterlengtede poeng.

Med 10 minutter igjen på klokka prøvde Diouf seg på en avslutning av det akrobatiske slaget, men Darlow sto fjellstøtt og hindret en vakker utligning.

Etter 83 minutter kom Paul Dummett inn for Jacob Murphy.

I sluttminuttene hadde Stoke hele fire cornere, og Toon Army sto med hjertet i halsen i bortesvingen. Diouf var også farlig nære et par ganger, men heldigvis manglet det igjen presisjon på avslutningene. Ett minutt på overtid erstattet Isaac Hayden Ayoze Perez.

Med ett minutt igjen av overtiden, kunne Hayden ha punktert kampen, men unggutten ble hindret av keeperen.

Dermed endte det 0-1 i favør Newcastle på Britannia Stadium. En etterlengtet opptur, og en særdeles god start på det nye året!

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login