Kampreferat: Newcastle – Brighton 0-0

Oppdatert: 31. December 2017

Chris Hughton vendte tilbake til St. James’ Park med sitt Brighton-lag på årets nest siste dag. Brighton har, i likhet med Newcastle, slitt med poengfangsten i det siste, og sto med seks poeng på de siste ni kampene før lørdagens oppgjør. Selv om alt lå til rette for en skikkelig batalje, ble oppgjøret dessverre alt annet enn underholdende.

Rafael Benitez sendte ut følgende 11 fra start (4-4-2):

Darlow – Yedlin, Lascelles, Clark, Dummett – Hayden, Ritchie, Merino, Atsu – Gayle, Joselu.

Kampens første ordentlige sjanse kom ikke før det hadde gått 16 minutter, og det var bortelaget som var nære først. Pascal Gross slo inn en corner fra venstre, som Shane Duffy fikk hodet på. Heldigvis for vertene gikk avslutningen til side for mål.

Ti minutter senere prøvde gjestenes Anthony Knockaert seg på et skudd, men Karl Darlow var våken, og reddet.

Etter 37 minutter prøvde Mikel Marino seg på en avslutning fra like utenfor 16-meteren, men skuddet var ikke i nærheten av å gå inn, og trillet flere meter utenfor.

Tre minutter før pause var gjestene igjen farlige på hjørnespark, men heller ikke denne gangen klarte Shane Duffy å styre ballen i mål.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0, etter en nokså sjansefattig første omgang. Det ble ikke foretatt bytter i pausen.

Hjemmelaget sparket i gang andre omgang, og hadde hele tre hjørnespark i løpet av omgangens første fire minutter. Både Isaac Hayden og Jamaal Lascelles var nære å sende de sorte og hvite i ledelsen, men dessverre manglet det litt på presisjonen.

Fem minutter senere fikk Pascal Gross sjansen på et frispark i gunstig posisjon, men Karl Darlow hadde full kontroll på tyskerens forsøk.

Etter 61 minutter fikk DeAndre Yedlin kampens første gule kort etter at han gikk for hardt til verks mot Solly March.

20  minutter før full tid fikk bortelaget en enorm sjanse da Lewis Dunk headet ballen i retning av mål, men Karl Darlow var fortsat våken, og reddet.

Etter 72 minutter gjorde vertene sitt første bytte, da Ayoze Perez kom inn for Matt Ritchie.

Et par minutter senere hadde både gjestenes Anthony Knockaert og vår egen Mikel Merino blitt vist det gule kortet. Like etterpå ble Merino tatt av banen og erstattet av Jonjo Shelvey. Åtte minutter kom Jacob Murphy inn for en tafatt Joselu.

Ett minutt på overtid ble gjestenes Lewis Dunk vist det gule kortet, etter at han var litt i overkant ivrig i en takling på Ayoze Perez.

To minutter senere blåste dommeren sluttsignalet, til pipekonsert fra et fullsatt St. James’ Park. Det er helt tydelig at ingen er fornøyde med tingenes tilstand i Newcastle United om dagen, og det er ingen tvil om at ting må gjøres. Ellers er Championship 2018/19 fryktelig nære.

You must be logged in to post a comment Login