Kampreferat: Newcastle – Swansea 1-1

Oppdatert: 13. January 2018

Det var Swansea som sto på motsatt banehalvdel da årets første ligakamp gikk av stabelen på St. James’ Park lørdag ettermiddag.

Gjestene fra Wales lå før kampen helt sist på Premier League-tabellen med fire poeng opp til trygg grunn, mens vertene lå på 14. plass, tre poeng over nedrykksstreken. Newcastle plukket for øvrig med seg tre poeng i bortemøtet med Swansea i september, da de sorte og hvite tok en knepen ettmålsseier.

Rafael Benitez hadde valgt ut følgende mannskap fra start (4-2-3-1):

Darlow – Yedlin, Lascelles, Clark, Dummett – Ritchie, Shelvey – Diame, Atsu, Perez – Gayle.

Bortelaget tok avspark på St. James’ Park, men det var vertene som skapte den første sjansen. Den var det Dwight Gayle som sto for, da han fikk styrt ballen mot mål med hodet i det fjerde minutt, men Lukasz Fabianski var godt plassert og reddet uten problemer.

Etter 10 minutter ble gjestenes Kyle Bartley tildelt kampens første gule kort, etter å ha dratt Gayle i bakken.

Like etterpå hadde både Jamaal Lascelles og Gayle sjanser til å heade Newcastle i ledelsen, men Fabianski var fortsatt våken og hindret Lascelles forsøk, mens Gayles heading gikk til side for mål. Etter 18 minutter sendte Ayoze Perez avgårde et skudd, men heller ikke han klarte å overliste Fabianski.

I det 26. minutt burde Perez definitivt ha scoret, da han ble sendt gjennom med en lekker gjennombruddspasning fra Matt Ritchie, men avslutningen var for upresis, og gjestenes keeper reddet til corner. Hjørnesparket ble slått av Jonjo Shelvey, men det endte ikke i annet enn et utspark for hjemmelaget.

I det 33. minutt prøvde Shelvey lykken på et frispark fra gunstig posisjon, men skuddet gikk til side for mål.

Etter 36 minutter fikk Swansea sin første corner, uten at de klarte å utnytte den. Minuttet etterpå hadde Newcastle kontret gjestene i senk, og satt ballen i mål, men målet ble annullert for offside på Dwight Gayle.

På overtid i første omgang fikk Swansea to cornere på rappen, hvor den siste endte i en avslutning fra Kyle Bartley, men ballen gikk til side for mål. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Ved halvtid viste statistikken 41-59 i ballbesittelse i favør gjestene. Newcastle hadde tre avslutninger på mål og var igjen ineffektiv foran mål, mens Swansea hadde null.

Newcastle sto for den første sjansen i andre omgang også, men Dwight Gayles avslutning etter 48 minutter gikk utenfor mål.

På tross av at hjemmelaget dominerte starten av andre omgang, var det gjestene som kunne strekke hendene i været etter 60 minutter da Jordan Ayew var først på returen fra sin egen avslutning, og satte ballen i nota bak Karl Darlow.

Fire minutter senere gjorde Benitez kveldens første bytte, da Joselu kom inn for Dwight Gayle.

Den spanske innbytteren trengte ikke mer enn fire minutter på å sende vertene a jour igjen, da han var først på ballen etter at Perez sitt forsøk ble blokkert. 1-1 på St. James’ Park, og kampen var plutselig helt åpen igjen.

Kvarteret før full tid prøvde Mohamed Diame seg på et skudd fra utenfor boksen, men ballen gikk til side for mål.

Etter 82 minutter kom Mikel Merino inn for Jonjo Shelvey.

Minuttet etterpå ble gjestenes Alfie Mawson tildelt gult kort etter å ha sparket vekk ballen, etter at han ble avblåst for å ha vært for hardhendt med Joselu. Ett minutt på overtid fikk Jordan Ayew også gult kort, for samme forseelse.

Det endte uavgjort på St. James’ Park, et noe skuffende resultat sett med Newcastle-øyne. Selv om de sorte og hvite tidvis viste gode takter spillemessig, får de dårlig betalt når effektiviteten foran mål fortsatt uteblir. Neste helg venter Manchester City på Etihad.

 

You must be logged in to post a comment Login