Kampreferat: Southampton – Newcastle 2-2

Oppdatert: 15. October 2017

Etter en to uker lang landslagspause, var det endelig tid for Premier League-fotball igjen.

For Newcastles del ventet en bortekamp mot Southampton, som forsåvidt hadde slitt med poengfangsten på hjemmebane så langt i sesongen. Dermed skulle det absolutt være poengmuligheter på St. Mary’s for gutta fra Tyneside.

Newcastle stilte med følgende mannskap fra start (4-2-3-1):

Elliot – Yedlin, Lascelles, Lejeune, Manquillo – Hayden, Shelvey – Ritchie, Perez, Atsu – Joselu.

Kampens første minutter gikk rolig for seg, og inneholdt ingen nevneverdige hendelser. Etter 9 minutter fikk Newcastle kampens første corner, uten at det medførte noen store farligheter. I etterkant fikk Christian Atsu fyrt av et skudd fra ca 20 meter, men ballen gikk til side for mål.

Etter 16 minutter fikk hjemmelaget kampens første ordentlige målsjanse, da Dusan Tadic fikk stå umarkert på bakre stolpe. Heldigvis for bortelaget var ikke avslutningen særlig imponerende, og stillingen var fortsatt 0-0.

Så fulgte et par hjørnespark for Newcastle, og Lascelles var ikke så alt for langt unna å sende gjestene i ledelsen, men Fraser Forster i Sotton-buret var med på notene.

Etter 20 minutter eksploderte det på bortetribunen, da Isaac Hayden sendte de sorte og hvite i ledelsen med et vakkert langskudd fra utenfor 16-meteren. Christian Atsus forsøk ble blokkert av Southampton-forsvaret, men Hayden utnyttet returen på mesterlig vis.

Etter Haydens mål, økte tempoet betraktelig i det meste som foregikk på St. Mary’s. Hjemmelaget hadde ballen mest, men Newcastle var som vanlig farlige på overganger. Likevel uteble de helt store målsjansene.

Etter 40 minutter ble DeAndre Yedlin tildelt gult kort etter å ha felt vertenes Shane Long.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-1, noe som ikke kan sies å ha vært særlig ufortjent. Ingen av lagene gjorde noen bytter i pausen.

Det hadde ikke gått lang tid etter at dommeren blåste igang andre omgang før Joselu nesten doblet ledelsen for gjestene. Dessverre gikk volleyen et par centimetere for høyt, og ballen gikk i tverrliggeren. Angrepet resulterte i en corner, men innlegget fra Shelvey ble for upresist.

To minutter senere var det hjemmefansens tur til å juble. Manolo Gabbiadini fikk vandre nesten uforstyrret fra dødlinja til god skuddposisjon, og sendte hjemmelaget a jour med en god gammeldags markkryper.

Heldigvis skulle det ikke gå mer enn et knapt minutt før Newcastle igjen var i ledelsen. Bortelaget gikk i angrep rett fra avspark, og etter et fint oppbygd angrep endte ballen hos Ayoze Perez, som først tvang Forster til å gi retur på avslutningen, før han satte returen i mål fra spiss vinkel. 1-2 på St. Mary’s, og Rafael Benitez begynte å øyne håp om tre poeng på sørkysten.

Etter 55 minutter var Yedlin særdeles heldig som slapp unna sitt andre gule kort for dagen, da han gikk tankeløst inn i en takling på Nathan Redmond. Newcastle var med andre ord heldige som fikk fullføre kampen med 11 mann.

Med halvtimen igjen på klokka, gjorde Benitez sitt første bytte da Mikel Merino kom inn for Ayoze Perez. Fem minutter senere ble Joselu byttet ut til fordel for Dwight Gayle.

Etter 74 minutter var Lejeune urutinert da han felte Shane Long på vei ut av 16-meteren, og dommeren hadde ikke annet valg enn å peke på straffemerket. Den muligheten grep hjemmelaget, og Gabbiadini var nådeløs fra 11-metersmerket. 2-2, og ett kvarter igjen å spille.

Etter 79 minutter ble Isaac Hayden tildelt bortelagets andre gule kort, og like etterpå ble Jacob Murphy byttet inn for Christian Atsu.

I sluttminuttene bølget spillet mye fram og tilbake, men det var gjestene som var nærmest å ta med seg alle tre poengene. Til tross for en solid sluttspurt, endte det uavgjort i Southampton. På papiret et relativt sterkt resultat, men mange sitter nok igjen med en følelse av at skjærene fort kunne sittet igjen med mer enn ett poeng.

You must be logged in to post a comment Login