Kampreferat: Newcastle – Liverpool 1-1

Oppdatert: 02. October 2017

Newcastle tok søndag imot Rafael Benitez’ gamle arbeidsgiver på St. James’ Park, og det så ut til å være svært god stemning mellom Rafa og Jürgen Klopp før kampstart. Det var et tent Liverpool-lag som entret banen, og hjemmelaget skulle virkelig bli satt på prøve utover i oppgjøret.

Newcastle startet kampen med følgende mannskap (4-2-3-1): Robert Elliot – DeAndre Yedlin, Jamaal Lescelles, Ciaran Clark, Javier Manquillo – Jonjo Shelvey, Mikel Merino – Matt Ritchie, Ayoze Pérez, Christian Atsu – Joselu.

Det var en fantastisk atmosfære som møtte lagene idet de entret banen. Et fullsatt St. James’ Park lagde upåklagelig stemning, og Gallowgate End var som vanlig prydet med flagg og bannere. Før kampstart hedret publikum nylig avdøde Freddy Shepherd med ett minutts applaus.

Kampens første nevneverdige sjanse kom etter fire minutter, da Jonjo Shelvey prøvde seg med et skudd, men Liverpool-forsvaret blokkerte. Ikke lenge etter var Shelvey igjen på farten, men Simon Mignolet i Liverpool-målet hadde ingen problemer med å hindre et tidlig baklengsmål.

Matt Ritchie var også i nærheten av å sende sende hjemmelaget i ledelsen tidlig i kampen, men heller ikke han maktet å overliste Mignolet.

I det 24. minutt gikk det virkelig et sukk gjennom hjemmefansen. Først flikket Georginio Wijnaldum ballen i stolpen, hvorpå Lovren bommet på ballen fra fem meter, for så å få ballen i føttene igjen like etterpå. Heldigvis for de sorte og hvite ble ballen reddet på streken av en våken DeAndre Yedlin, og stillingen var fortsatt 0-0. Med nød og neppe, kan man si.

Likevel skulle det dessverre ikke gå lang tid før Newcastle havnet bakpå. Det var det Philippe Coutinho som sørget for, med en perle av de virkelig sjeldne etter 29 minutter. Brasilianeren tok ned ballen på 30 meter, avanserte forbi Shelvey, og klinte ballen i krysset fra over 20 meter. Vakkert, og ikke direkte ufortjent.

Men gutta fra Tyneside lot seg ikke knekke av den grunn, og bare seks minutter senere var lagene like langt igjen. Jonjo Shelvey fant Joselu i et hav av rom bak Matip i Liverpool-forsvaret. Stopperen klarte å hente spanjolen inn igjen, men var uheldig med taklingen, og ballen spratt via Joselus venstrefot og i mål. Nokså heldig, men likefullt 1-1, og kjempestemning på St. James’.

Lagene gikk til pause med ett mål hver, etter en fartsfylt første omgang.

Fem minutter etter hvilen fikk Daniel Sturridge sjansen til å gi Merseyside-klubben ledelsen igjen, men avslutningen gikk rett på Rob Elliot, og returen fra Salah gikk over tverliggeren.

Liverpool fortsatte å styre det meste utover andre omgang, Etter 56 minutter fikk bortelaget et frispark fra omlag 30 meter, men forsøket fra Coutinho gikk rett i muren.

Like etterpå ble Mikel Merino tildelt kampens første gule kort.

Med 20 minutter igjen, gjorde Benitez sitt første bytte da han satte innpå Isaac Hayden som erstatter for en hardtarbeidende Merino.

Shelvey var nøkkelmannen syv minutter senere da han reddet Lovrens heading på streken. Nok en gang levde hjemmelaget farlig, men slapp med skrekken. Med 11 minutter igjen på klokka byttet Benitez inn Dwight Gayle for målscoreren Joselu.

The Magpies måtte tåle et nokså massivt Liverpool-press i kampens siste minutter. I det 89. minutt var Oxlade-Chamberlain farlig nære å avgjøre kampen i de rødes favør, men headingen fra 6 meter gikk til side for mål.

Minuttet senere gjorde Rafa sitt siste bytte, da han tok ut Ayoze Perez til fordel for Mohamed Diame.

Med tre minutter igjen på klokka kunne alle tre poengene blitt igjen i nord-øst da Diame fikk avsluttet fra 5 meter etter en corner, men uheldigvis ble skuddforsøket blokkert.

Dermed endte det med poengdeling på St. James’ Park, og det var det nok hjemmelaget som var mest fornøyd med.

You must be logged in to post a comment Login