BREAKING! Mike Ashley vil selge klubben

Oppdatert: 16. October 2017

En vanlig blåmandag har brått blitt endret, for de fleste, til en veldig hyggelig aften. På sine hjemmesider annonserer klubben at klubben er lagt ut for salg.

Dette er tredje gang at Mike Ashley har indikert at klubben er lagt ut for salg, men dagens pressemelding er blant de tydeligste. I pressemeldingen som klubben har sluppet, sier de følgende:

Som et resultat av økende spekulasjoner i media om fremtiden til Newcastle United, ønsker klubbens eier, St. James Holdings Limited (red.anm, les: Mike Ashley), å redegjøre sine intensjoner. 

Som en av Premier Leagues eldste og mest støttede fotballklubber – og til fordel for klubbens mange supportere i Storbritannia og i verden – trenger Newcastle United en klar retning og en vei mot en suksessfull fremtid.

For å gi klubben den beste muligheten til å sikre den investeringen som er nødvendig for å ta steget videre, på det som nå er et viktig tidspunkt i klubbens historie, har det nåværende eierskapet besluttet at det er i klubbens og supporterenes beste interesser at klubben legges ut for salg.

For å gi en fremtidig eier maksimal fleksibilitet til å gjøre en meningsfull investering i klubben, inkludert i spillerstallen, vil salgsprosessen gi interesserte parter muligheten til å utsette viktige betalinger.

En prosess vil nå starte for å identifisere nytt eierskap for klubben som er kapabel til å investeringene og dedikasjonen til klubben som er nødvendig for den til å nå sine ambisjoner”

https://www.nufc.co.uk/news/latest-news/statement-from-st-james-holdings-limited

Hva betyr dette?

Kort sagt og enklere fortalt betyr dette at Mike Ashley har lagt klubben ut for salg. St James Holdings Limited er selskapet som eier 100% av aksjene i Newcastle United, som igjen eies av Mike Ashley.

Tidligere har klubben vært til salg, men for første gang virker det som at Ashley tydelig er motivert til å selge klubben. Det kommer også på et veldig gunstig tidspunkt, hvor klubben gjør det veldig bra, og for potensielle investorer er det også mulig å investere i spillerstallen i januar om et salg skjer før nyttår.

Mandag kveld sier også Ashleys advokat at salget bør helst skje før jul.

Nye eiere

Hvem potensielle nye eiere vil bli er kun spekulasjoner så langt, og det er nok usannsynlig at noen tilbud ligger på bordet allerede. Det har gått rykter, senest i sommer, om at kinesiske investorer var interessert i klubben. Og for noen uker siden ble Amanda Stavely observert på St. James’, en finansinvestor med veldig gode og rike venner i midtøsten. I følge media er hun riktig nok mer interessert i sin favorittklubb Liverpool.

Det er usikkert hva Ashley vil kreve for klubben, men vi håper han nå er motivert til å ikke ville ønske så mye profitt for klubben.

 

 

You must be logged in to post a comment Login