Kampreferat: Southampton – Newcastle 0-1

Oppdatert: 25. January 2023

Newcastle tok det første stikket og Eddie og hans mannskap tar med seg en stor fordel inn i den siste semifinale kampen som spilles neste tirsdag på St. James Park.

Lagoppstillingen (4-3-3):

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joseph Willock

Miguel Almirón – Callum Wilson – Joelinton

Joelinton sørget for at Newcastle sikret seg fordelen inn til andre kamp, Svensken Alexander Isak bidro med et glimrende forarbeid og serverte en pasning på sølvfat til brasilianeren. Det ble en het kamp hvor dommer Stuart Attwell fikk nok å hanskes med.

Kampen startet godt for gjestene fra nord, Joesph Willock fikk en god mulighet etter en strålende crosspasning fra Miguel Almirón, men den unge engelskmannen rakk ikke å ta av seg ryggsekken og fyrte av ballen langt opp på tribunen.

Når fem minutter passerte klokken, satt flere Newcastlesupportere hjertet i halsen. Stoppergeniet Fabian Schär ble liggende etter en duell med Southamptons Sékou Mara. Han var tydelig i smerter, men etter en medisinsk sjekk kunne sveitseren entre banen.

Newcastle fortsatte å holde grep om kampen, de vartet opp med flere gode kombinasjoner, men nøyaktigheten foran mål var ikke til stede. Men etter 39 minutter satt ballen endelig i mål. Joelinton trodde han hadde scoret, men det Attwell blåste raskt etter scoringen og tildelte frispark til hjemmelaget. Bilder fra VAR, viste at ballen var borti hånden til målscorer før den gikk over streken.

Rett før pause utnyttet Southampton bakrommet med lange pasninger opp mot vingene sine. Moussa Djenepo fikk en høy ball på vei til seg, men årvåkne Nick Pope var raskt ute og klarerte med hodet. Sammenstøttet etter klareringen var av det stygge slaget, Djenepo ble truffet av en flyvende Pope og ble liggende ett par minutter før han ble hjulpet inn i garderoben. Det så ut som vingen hadde pådratt seg en hjernerystelse og Southampton fikk tildelt et frispark.

Det endte nok i en første omgang uten scoring for gjestene, og Eddie må ta grep om de skal sikre seg en fordel inn til kamp nummer to.

Omstarten ble preget av noen store sjanser for begge lag. Joelinton hadde muligheten til å sende gjestene i ledelsen, men det ville seg rett og slett ikke. Southampton svarte raskt med to muligheter av Che Adams men Nick Pope er i det umulige hjørnet og nekter å slippe inn.

Det tok 73 minutter før en tellende scoring kom. Grepet fra Howe noen minutter tidligere med å putte inn Alexander Isak og Allan Saint-Maximin fungerte. Isak visste sin kvalitet når han elegant dro seg forbi Duje Caleta-Car og sender en lav crosspasning inn til Joelinton som er umarkert. Brasilianeren kunne endelig slippe jubelen løs nok engang og nå for en tellende scoring.

Kun minuttene etter målet svarte Southampton med å utligne. Tidligere Newcastlespiss Adam Armstrong vinner en klumsete duell med Dan Burn og får ballen forbi Pope. I likhet med Joelintons annulering blir også dette målet annullert for hands etter at VAR hadde sett nøyere på situasjonen.

Fem minutter før ordinær tid, blir Saint-Maximin felt av Caleta-Car som allerede har notert seg for et gult kort i første omgangen. Dommer Attwell viser ingen nåde og viser det andre til kroaten. Med ti mann ser håpet om en utligning vanskelig ut.

Newcastle har full kontroll ut tiden og prøver å øke forspranget før kamp nummer to uten noe hell. Newcastle vil nå gå inn som favoritter til å nå finalen på Wembley med et forsprang foran den siste semifinalekampen som spilles på St James Park tirsdag 31. januar.

Hendelser i kampen:

28’ 🟨 Duje Caleta-Car (SOU)

37’ 🟨 Carlos Alcaraz (SOU)

44’ 🟨 James Ward-Prowse (SOU)

+4 min

45+4’ ⇄ Moussa Djenepo ut, Adam Armstrong inn (SOU)

Pause

57’ ⇄ Sékou Mara ut, Che Adams inn (SOU)

⇄ Mislav Orsic ut, Samuel Edozie inn (SOU)

67’ ⇄ Joseph Willock ut, Allan Saint-Maximin inn (NEW)

⇄ Callum Wilson ut, Alexander Isak inn (NEW)

70’ 🟨 Kieran Trippier (NEW)

73’ ⚽️ Joelinton assistert av Alexander Isak (NEW)

78’ ⇄ Miguel Almirón ut, Jacob Murphy inn (NEW)

82’ ⇄ Ibrahima Diallo ut, Romeo Lavia inn (SOU)

84’ 🟨 Allan Saint-Maximin (NEW)

86’ 🟨🟥 Duje Caleta-Car (SOU)

87’ 🟨 Bruno Guimarães (NEW)

88’ ⇄ Kyle Walker-Peters ut, Jan Bednarek inn (SOU)

+5 min

90+5’ 🟨 Mohammed Salisu (SOU)

Slutt

You must be logged in to post a comment Login