Kampreferat: Crystal Palace – Newcastle 0-0

Oppdatert: 21. January 2023

Newcastle ble holdt til et målløst uavgjort i London lørdag kveld. Bruno Guimarães var tilbake fra start etter å ha gått av banen i tårer grunnet skade forrige helg.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarâes – Joseph Willock

Miguel Almirón – Callum Wilson – Joelinton

Det var ikke den mest spennende kampen som ble spilt på Selhurst Park mellom Crystal Palace og Newcastle. Eddie Howes Newcastle-lag har hatt flere offensive bragder gjennom sesongen, men det viste seg å bli vanskelig å bryte ned forsvaret til London-laget. Den defensive tryggheten var nok engang solid, og det endte i enda en smultring for Nick Pope og den bakre fireren som kun har sluppet inn 11 mål på 20 kamper.

Med en tafatt åpning på kampen var det Newcastle som til slutt fant rytmen og styrte kampbildet. Guimarães frigjorde Joe Willock nede på venstresiden, og innlegget hans ble plukket opp av Miguel Almirón som fyrte av på første berøring, men hans første forsøk traff leggen og fløy bak målet til hjemmelaget.

Dan Burn testet deretter Vicente Guaita med et godt skudd og Joelinton skjøt rett på spanjolen fra kort avstand. Newcastle kom seg stadig mer framover og skapte sjanser som dessverre manglet nøyaktighet. Etter at Joelintons innsats ble reddet av Guaita, resulterte det i et kort angrep fremover for vertene, ledet av Wilfried Zaha og Odsonne Edouard. Forsøket endte i en corner. Chris Richards hadde muligheten å sende hjemmelaget i ledelsen med hodet, men på en eller annen måte klarte han å sende headingen langt over, drøyt seks meter utenfor. Forsøket viste seg å være Palaces eneste reelle angrep i første omgang.

Gjestene så mer livlige ut i den tidlige fasen av andre omgangen, og presset ørnene tilbake, til tider bestod den bakre rekken til hjemmelaget av hele syv spillere. Callum Wilson fikk en god mulighet på hodet som endte rett i hendene på Guaita. Joelinton klarte heller ikke å overvinne den tidligere Valencia-stopperen fra rekkevidde. Howe forsøkte å ta tak i lagets sløseri ved å introdusere Alexander Isak og Allan Saint-Maximin i de siste 20 minuttene.

Men bare minutter senere var det en Palace-innbytter som hadde kampens største mulighet. Edouard gjorde seg gjeldende i feltet og ballen falt vennlig ned til Mateta, skuddet hans var heftig og hadde bestemt retning til nettet. Dessverre for Patrick Vieiras menn var det Nick Pope som regjerer alene på rene bur statistikken, som stod plassert i Newcastle-målet. Pope hadde knapt vært en del av spillet, men vartet opp en klasse redning når det var nødvendig og løftet den trygt over tverrliggeren.

Selv om Newcastle produserte flest sjanser og presset Palace hardt for en scoring, manglet nøyaktigheten på topp. Med dagens uavgjort er Newcastle ubeseiret i ligaen på 15 kamper og viser at de er det vanskeligste laget å bryte ned.

Hendelser I kampen:

4’ 🟨 Marc Guehi (CRY)

+ 2 min

Pause

57’ 🟨 Kieran Trippier (NEW)

65’ ⇄ Jeffrey Schlupp ut, Will Hughes inn (CRY)

⇄ Eberechi Eze ut, Michael Olise inn (CRY)

⇄ Wilfried Zaha ut, Jean-Philippe Mateta inn (CRY)

69’ ⇄ Callum Wilson ut, Alexander Isak inn (NEW)

⇄ Joseph Willock ut, Allan Saint-Maximin inn (NEW)

71’ ⇄ Joel Ward ut, Nathaniel Clyne inn (CRY)

75’ 🟨 Will Hughes (CRY)

86’ ⇄ Miguel Almirón ut, jacob Murphy inn (NEW)

87’ 🟨 Cheick Doucouré (CRY)

90’ ⇄ Odsonne Edouard ut, David Ozoh inn (CRY)

+4 min

90+4’ 🟨 Michael Olise (CRY)