Kampreferat: Newcastle – Southampton 2-1 (3-1)

Oppdatert: 01. February 2023

FINALE FINALE FINALE! Med Sean Longstaffs to scoringer i første omgang booket Newcastle seg en plass i Carabao Cup-finalen. Det sammenlagte resultatet endte 3-1 og de er klare for Wembley den 26. Februar. Det er Newcastles første store finalen på 24 år.

Lagoppstillingen (4-3-3):

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joseph Willock

Miguel Almirón – Callum Wilson – Joelinton

Med en ettmålsledelse fra første kamp stormet Newcastle fram i starten av kampen foran fulle hjemme tribuner. Det tok bare fem minutter for hjemmelaget å finne veien til nettmasken. Det skyldtes mye av Bruno Guimarães’ dyktighet på midtbanen, da brasilianeren fant Longstaff, som igjen fant Kieran Trippier til høyre. Kapteinen skar innover i feltet og fant Longstaff umarkert, og Longstaff tok en berøring før han plukket ut det nederste hjørnet foran Gallowgate End.

Målet påvirket Southampton, som slet i minuttene rett etter åpningen. Longstaff klarte nesten å sette sitt andre, etter fantastisk håndverk fra Guimarães i forkant. Longstaff gravde seg ikke ned for den grunn for etter 20 minutter øker samme mann ledelsen. Joseph Willock og Joelinton utspilte gjestene på venstre siden og koblet senere på Miguel Almirón. Paraguayaneren sendte en lav ball inn i feltet og det endte perfekt hos Longstaff, som kunne rulle ballen inn umarkert.

Etter den andre scoringen så det tungt ut for gjestene når den sammenlagte stillingen var 3-0. Men like før halvtimen fant de besøkende en respons. Willocks feil pasning endte hos Southamptons Che Adams rundt 25 meter fra Nick Pope. Skotten valgte det tidlige skuddet fra avstand og fikk den fint plassert nede i det venstre hjørnet til Pope. Det var et godt treff og det utspilte Pope som stod med 11 rene bur på rad. Dermed røk tangeringen av Edwin Van der Sar sin rekord på 12 kamper med rent bur på rad i alle turneringer.

The Saints som allerede hadde mistet Kyle Walker-Peters i første omgang grunnet skade, introduserte Romain Perraud og Romeo Lavia i pausen, i et forsøk på å få ny energi i laget som skapte svært lite i første omgangen.

Med et Southampton som hadde tatt seg sammen i pausen og kommet mer inn i kampen etter omstarten, var Eddie Howe nødt til å ta grep med nye spillere. Allan Saint-Maximin, Alexander Isak og Jacob Murphy utgjorde et trippelbytte i fronten, men flyten fra første omgang kom aldri tilbake og konkurransen ble mer utfordrende for hjemmelaget.

Adam Armstrong, den tidligere Newcastlespissen, sløste bort stor scoringsmulighet da han ble spilt alene mot Pope, men den tidligere Burnley-mannen reddet strålende med beina og gjorde en livsviktig redning.

I den andre enden skjedde det ting da Guimarães’ venstrebeinte krøller kysset utsiden av stolpen med drøyt ti minutter igjen. Noen minutter senere merket brasilianeren seg igjen, men ikke med en scoringsmulighet. En slurvete og unødvendig stempling på Samuel Edozie fikk han til å se rødt etter at dommer Paul Tierney strøk det gule kortet som ble gitt i utgangspunktet etter en titt på VAR-skjermen.

Men til slutt klarte ikke de besøkende å utnytte fordelene sine da Howes lag kjempet hardt imot i sluttminuttene. St. James’ brøt ut i jubel etter fløytesignalet fra Tierney og det ble en uforglemmelig natt for Newcastle-supportere som nå gjøre seg klar for London og Wembley.

Bruno sitt direkte røde kort betyr at han må stå over de tre neste kampene i alle turneringer, det vil si at han vil være klar til finalen på Wembley. Han må stå over West Ham (H), Bournemouth (B) og Liverpool (H). Alexander Isak måtte av banen på slutten med en mulig hjernerystelse, det så ikke for alvorlig ut og håper han er raskt tilbake på banen.

Hendelser i kampen:

5’ ⚽️ Sean Longstaff assistert av Kieran Trippier (NEW)

21’ ⚽️ Sean Longstaff assistert av Miguel Almirón (NEW)

29’ ⚽️ Che Adams (SOU)

36’ ⇄ Kyle Walker-Peters ut, Samuel Edozie inn (SOU)

+ 3 min

Pause

46’ ⇄ Lyanco ut, Romain Perraud inn (SOU)

⇄ Carlos Alcaraz ut, Romeo Lavia inn (SOU)

61’ ⇄ Callum Wilson ut, Alexander Isak inn (NEW)

⇄ Miguel Almirón ut, Jacob Murphy inn (NEW)

⇄ Joseph Willock ut, Allan Saint-Maximin inn (NEW)

77’ ⇄ Ibrahima Diallo ut, Joe Aribo inn (SOU)

82’ 🟥 Bruno Guimarães (NEW)

88’ ⇄ Mohammed Salisu ut, Sékou Mara inn (SOU)

+ 7 min

90+5’ ⇄ Alexander Isak ut, Jamaal Lascelles inn (NEW)
90+7’ ⇄ Jacob Murphy ut, Elliot Anderson inn (NEW)

Slutt

You must be logged in to post a comment Login