Kampreferat: Sheffield Wednesday – Newcastle 2-1

Oppdatert: 08. January 2023

FA-cupen er over for denne gang, det ender 2-1 på Hillsborough i vertenes favør. Newcastle taper i sin første kamp i FA-cupen og cupeventyret ender i den tredje runden.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Martin Dúbravka

Javier Manquillo – Jamall Lascelles – Sven Botman – Jamal Lewis

Sean Longstaff – Elliot Anderson – Joelinton

Matt Ritchie – Alexander Isak – Jacob Murphy

Josh Windass’ to mål var nok til å slå Newcastle ut av  FA-cupen tredje runde, det endte 2-1 på Hillsborough lørdag kveld.

Eddie Howe gjorde hele åtte endringer fra 0-0 oppgjøret mot ligaleder Arsenal. Det ble ett gledelig gjensyn med rekordsigneringen Alexander Isak på topp og flere av spillerne i stallen som vaneligvis ikke starter fikk muligheten fra start.

Det var vertene, som skapte åpningsmuligheten da Owls-kaptein Liam Palmer snappet opp et United-innkast og rettet snuten mot mål før han fyrte av et skudd utenfor venstre stolpe.

Isak, som har vært ute med et lengre skadeavbrekk, var nær ved å endre resultatet i åpningsfasen da 22-åringen reiste seg høyt fra Javier Manquillos innlegg fra høyre flanke, før spissens heading ble blokkert av keeper Cameron Dawson.

Newcastle var heldige som holdt seg på jevne vilkår kort tid etter, Elliot Andersons pasning mot eget mål ble brutt av Josh Windass, hans første skudd ble hadde heldigvis retning utenfor Dúbravkas mål.

Isak og Manquillo kombinerte med enda en sjanse foran mål da sistnevnte avleverte en pen pasning inn foran spissen inne i 16-meteren, men Isaks kraftige driv mot mål ble blokkert av Dawson.

Newcastle falt nesten bakpå på en uheldig måte da Palmers innlegg fra høyrekanten tvang Sven Botman til å knipse ballen ut til en corner, ballen strøk nesten venstre stolpe før den gikk ut over dølinja.

Da pausen nærmet seg, kastet Murphy bort en stor mulighet til å sende Newcastle foran ved pause, men forsøket hans på å løfte ballen over Dawson var ikke presist nok og gikk forbi mål.

I andre omgang var Botman nære sitt første mål for Newcastle, den nederlandske midtstopperen fikk tid fra distanse, men forsøket hans fløy uheldigvis forbi høyre stolpe.

I det 52. minutt tok Sheffield Wednesday ledelsen med mål fra Windass. Han mottok ballen fra Dennis Adenirian og dirigerte ballen på første touch inn i nettet forbi Dúbravka. Kampen ble spilt uten VAR og Sheffield kom godt ut av det når det visste seg på reprisene at Windass stod i offside posisjon.

I det 65. minutt falt Newcastle lenger bak da Windass raste inn bak United-forsvaret før han satte ballen forbi Dúbravka. 2-0 til vertene som ryster Premier League-laget.

Howe foretok seg et trippelbytte da Miguel Almirón, Joe Willock og Bruno Guimarães ble introdusert på banen, og det var sistnevnte som i det 69. minutt sørget for en livline. Den brasilianske midtbanespilleren, satte ballen i mål på en corner. Reprisen visste at Bruno var i offsideposisjon, men det var noe assistent dommer ikke plukket opp.

Chris Wood, som kom inn for Isak i pausen burde sørget for Newcastle sitt andre mål da han alene mot mål måkte ballen over mål. En utrolig dårlig involvering fra den newzealandske landslagsspilleren.

Kampen endte 2-1 til vertene som sikret seg plass i fjerde runde til tross for et Newcastle-lag som styrte kampen. Individuelle feil, udyktighet og unøyaktighet hjelper ikke når man skal ta seg videre i FA-cupen. Kampen visste at Eddie ikke har den største bredden i troppen og det trengs flere oppgraderinger for å konkurrere i flere turneringer samtidig.

Med et travelt kampprogram, er det ikke verdens undergang at det ender i tredje runde for Newcastle. På tirsdag venter nemlig kvartfinalen i Carabao cup.

Hendelser i kampen:

45+1’ 🟨 Fisayo Dele-Bashiru (SHW)

+ 1 min

Pause

46’ ⇄ Fisayo Dele-Bashiru ut, Dennis Adeniran (SHW)

⇄ Alexander Isak ut, Chris Wood inn (NEW)

52’ ⚽️ Josh Windass assistert av Dennis Adeniran (SHW)

60’ ⇄ Sean Longstaff ut, Bruno Guimaráes inn (NEW)

⇄ Jacob Murphy ut, Miguel Almirón inn (NEW)

⇄ Elliot Anderson ut, Joseph Willock inn (NEW)

65’ ⚽️ Josh Windass assistert av Michael Smith (SHW)

69’ ⚽️ Bruno Guimarães (NEW)

⇄ Jamal Lewis ut, Kieran Trippier inn (NEW)

88’ ⇄ Michael Smith ut, Callum Paterson inn (SHW)

⇄ Liam Palmer ut, Jack Hunt inn (SHW)

+ 6 min

90+6’ ⇄ George Byers ut, Tyreeq Bakinson (SHW)

⇄ Josh Windass ut, Mallik Wilks inn (SHW)

Slutt

You must be logged in to post a comment Login