Kampreferat: Arsenal – Newcastle 0-0

Oppdatert: 04. January 2023

Newcastle reiser hjem med ett poeng i bagasjen etter en intens toppkamp mot ligalederen. Et livlig oppgjør med ni gulekort og flere omdiskuterte situasjoner holdt dommer Andy Madley opptatt tirsdag kveld.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joseph Willock

Miguel Almirón – Callum Wilson – Joelinton

Newcastle jobbet hardt for å få med seg ett poeng i bagasjen hjem til Nordøst-England. Premier Leauge-lederne ble stoppet av et bunnsolid Newcastle-forsvar og en Nick Pope som var i det umulige hjørnet. Selv med lite ballbesittelse viste Newcastle seg fram foran vertenes mål og ga dem problemer på dødballer.

Arsenal åpnet årets første kamp farligst og stormet i angrep. En angrepsbølge som varte rundt fem minutter, endte aldri i en scoring for hjemmelaget.

Pope, som siktet etter sitt tiende rene bur denne sesongen, nektet landslagskamerat Bukayo Saka mål. Da den talentfulle vingen hadde en mulighet på kloss hold foran Pope.

Callum Wilson stod for Uniteds eneste skudd på mål i løpet av første omgang da den engelske landslagsspilleren tok imot Fabian Schärs pasning og fyrte av på distanse. Forsøket ble for komfortabelt for Aaron Ramsdale og det stod fortsatt målløst på Emirates.

Newcastle, som hadde som mål å avslutte en tapsrekke på ti kamper på Emirates Stadium, overlevde ytterligere en skrekk fra arsenal etter en halvtime da Ødegaards frispark endte på pannebrasken til Gabriel. Muligheten gikk utenfor og var ikke til bry for Pope.

Rett før det ble avblåst for pause sløste Joelinton bort en nøkkelsjanse på corner, da han fikk muligheten til å sende Newcastle i føringen på bortebane. Hodet forsøket ble for upresist og fløy over målet til hjemmelaget.

Etter pausen fikk Newcastle en gigant mulighet når Callum Wilson får ballen lavt inn i boksen. En svakt treff på ballen endte med at den fortsatte ut av boksen til Arsenal.

Newcastle gjorde det vanskelig for hjemmelaget utover omgangen når de tok mer kontroll over kampbildet. Arsenal kom aldri til de store sjansene når gjestene la seg dypere og dypere på banen.

I sluttfasen av kampen var Newcastle lettet over at det forble på jevne vilkår når Gabriel Martinelli headet ballen like utenfor Popes mål på en corner fra kaptein Martin Ødegaard.

Da sluttsignalet nærmet seg, gjorde Pope en utmerket redning med venstrebeinet og nektet Eddie Nketiah for scoring da Arsenalspissen kom seg gjennom forsvaret og fikk sendt av et lavt skudd mot høyrehjørnet.

Det ble ropt på straffe fra hjemmelaget i de døende sekundene av kampen, men dommer Madley viftet spillet videre og Newcastle tok med seg et sterkt poeng mot ligalederen.

Hendelser i kampen:

27’ 🟨 Bruno Guimarães (NEW)

28’ 🟨 Callum Wilson (NEW)

32’ 🟨 Edward Nketiah (ARS)

40’ 🟨 Martin Ødegaard (ARS)

42’ 🟨 Granit Xhaka (ARS)

+2 min

Pause

58’ 🟨 Joelinton (NEW)

59’ 🟨 Miguel Almirón (NEW)

68’ ⇄ Callum Wilson ut, Chris Wood inn (NEW)

⇄ Miguel Almirón ut, Jacob Murohy inn (NEW)

76’ ⇄ Ben White ut, Takehiro Tomiyasu inn (ARS)

87’ ⇄ Joseph Willock ut, Allan Saint-Maximin inn (NEW)

+5 min

90+6’ 🟨 Oleksandr Zinchenko (ARS)

90+7’ 🟨 Jamaal Lascelles (NEW)

Slutt

You must be logged in to post a comment Login