Kampreferat: Newcastle – Leicester 2-0

Oppdatert: 11. January 2023

Newcastle vinner oppskriftsmessig mot Leicester og sikrer seg en plass i semifinalen. Det ble en stor kveld for Newcastlefødte Dan Burn, da han scoret sitt første mål for klubben foran et fullsatt St. James Park under flomlysene i kvartfinalen i ligacupen.

Lagoppstillingen (4-3-3):

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joseph Willock

Miguel Almirón – Callum Wilson – Joelinton

Andre omgangs scoringer fra Dan Burn og Joelinton sendte Newcastle til semifinalen i Carabao Cup, da de sikret seg en 2-0 seier over Leicester City tirsdag kveld.

Newcastle var best gjennom hele kampen mot Brendan Rodgers’ lag, og vil nå gå inn i sin andre semifinale i EFL-cupens historie. Sist Newcastle spilte semifinale i ligacupen var når de gikk helt til finalen i 75/76-sesongen.

Det tok bare 40 sekunder for vertene å demonstrere sin hensikt. Bruno Guimarães sendte en pasning til Miguel Almirón på sin egen halvdel. Paraguayaneren skrudde på farten, og etter en 40 meters spurt spilte han ballen videre til Joesph Willock. Den tidligere Arsenal-spilleren krysset ballen fint inn foran mål og Sean Longstaff fikk en enorm mulighet til å sende hjemmelaget i ledelsen, men midtbanespilleren spratt volleyen uten for høyre stolpe.

Flere gode muligheter kom kjapt i løpet av de første seks minuttene da de presset Leicester helt ned til sitt eget mål. Det var bare ett spørsmål om tid hvor lenge gjestene kunne holde buret sitt rent.

Leicester kom sjeldent til i angrep, den tidligere Newcastlespilleren Ayoze Perez noterte seg for Leicesters første skudd etter 14 minutter, men ble for simpelt for Nick Pope som sod sin syende kamp på rad med rent bur.

Sjansene fortsatte å komme for Newcastle, men kun til frustrasjon. Bruno Guimarães var skyte villig og hadde flere gode skudd som dessverre endte utenfor. Longstaff som bommet på den enorme sjansen etter kun 40 sekunder, tvang fram en fantastisk redning fra Leicsterkeeper Danny Ward, som reagerte godt med en håndflate og ut til hjørnespark.

Patson Daka fikk en uvanlig god mulighet til å straffe Newcastle. Med et smart løp kom han seg bak Newcastleforsvaret, men valgte på bisart vis å sende ballen videre inn i boks istedenfor skytemuligheten alene mot Pope.

Før omgangen tok slutt tvang Almirón og Guimarães begge Ward til redninger. Sjansene manglet ikke i første omgangen, men presisjonen og det siste touchet var nødt til å forbedre seg til omstarten.

Bare 20 sekunder etter omstarten skar Joelinton inn fra venstre og traff stolpen med et skudd som var borti en Leicester-forsvarer og på vei mot mål.

Det skulle en time til og over 10 sjanser før ballen satt i mål for hjemmelaget. Det ble vakkert øyeblikk når livslang Newcastlesupporter Burn, på fint vis løp seg gjennom forsvaret fra venstre flanke og plasserte ballen nede i venstre hjørnet.

Brendan Rodgers svarte raskt med offensive bytter. Spissene Jamie Vardy og Kelechi Iheanacho inntok banen mot at Leicester reduserte sin defensive trygghet. Byttene viste seg å ha lite effekt når Joelinton 8 minutter senere legger fra seg ballen fint nede i venstre hjørnet i likhet med Burns første scoring.

Minutter senere fikk Newcastle imidlertid en advarsel da gjestene fant to gylne muligheter. Begge mulighetene kom fra ringreven Vardy, men den tidligere England-spissen kastet bort mulighetene som mest sannsynlig hadde vært scoringer om vi skrur tiden tilbake noen år.

Men til tross for disse små skumle advarslene, ble det en behagelig kveld for Howes menn. Dette var en fortjent seier for Newcastle, som nå er potensielt to kamper unna en etterlengtet tur til Wembley.

Hendelser i kampen:

36’ 🟨 Sean Longstaff (NEW)

38’ 🟨 Dan Burn (NEW)

+ 1 min

Pause

60’ ⚽️ Dan Burn assistert av Joelinton (NEW)

62’ 🟨 Ayoze Pérez (LEI)

64’ ⇄ Patson Daka ut, Jamie Vardy inn (LEI)

⇄ Luke Thomas ut, Kelechi Iheanacho inn (LEI)

67’ 🟨 Wilfred Ndidi (LEI)

72’ ⚽️ Joelinton assistert av Miguel Almirón (NEW)

78’ ⇄ Callum Wilson ut, Alexander Isak inn (NEW)

82’ 🟨 Sven Botman (NEW)

84’ ⇄ Miguel Almirón ut, Allan Saint-Maximin inn (NEW)

90’ ⇄ Joseph Willock ut, Jacob Murphy inn (NEW)

+ 5 min

Slutt

You must be logged in to post a comment Login