Kampreferat: Sheffield United – Newcastle 0-8

Oppdatert: 24. September 2023

Snakk om målfest! Vi herjet på Bramall Lane søndag kveld, og vant hele 0-8 mot Sheffield United. Vi hadde åtte forskjellige målscorere som er ny rekord i Premier League samtidig som vi noterte oss for vår største borteseier noensinne.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier (C) – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Elliot Anderson

Miguel Almirón – Callum Wilson – Harvey Barnes

Kampen startet åpent etterfulgt av halvsjanser for begge lag. Luke Thomas registrerte en mullighet for hjemmelaget, men så skuddet sitt mot hjørnet blokkert. Mens Callum Wilson registrerte seg for en sjanse kort tid senere, men skuddet hans ble komfortabelt reddet av Wes Foderingham.

Like før halvveis i omgangen, gikk vi imidlertid opp i ledelsen. Vi mistet Harvey Barnes grunnet skade tidlig, men erstatter Anthony Gordon viste sin tilstedeværelse umiddelbart. Gordon klarte å holde ballen inne i spill ved dødlinja og la til rette for Sean Longstaff som enkelt kunne sette inn åpningsmålet. Vertene klagde til dommer Attwell om en hands på Gordon når han holdt ballen inne i spill, men situasjonen ble ikke tatt av VAR og målet ble stående.

Målet rystet vertene, Gordons fart skapte utallige problemer for Paul Heckingbottoms menn. Like etter halvtimen stod det 2-0 til oss, Kieran Trippiers corner var perfekt for Dan Burn, som løp inn mot bakerste stolpe mens han ble holdt av en forsvarsspiller som prøvde forgjeves å stoppe han. Høyreiste Burn hadde null problemer selv om han ble forstyrret og pilte den inn i nedre hjørne.

Fem minutter senere leverte Trippier enda et presist innlegg som fant vår andre høyreiste forsvarspiller. Frisparket fra Trippier fant hodet til Botman, som styrte ballen forbi Foderingham og kunne slippe jubelen løs for sin første Newcastlescoring.

Selv om det stod 0-3 til oss etter 35 minutter, stoppet vi ikke og fortsatte å kjøre på. Gordon fikk en straffesituasjon avvist av Attwell etter at han ble felt av Jayden Bogle, og Wilson bommet på et par muligheter, pluss Foderingham reagerte raskt på skuddet til Gordon som ble den siste muligheten før pause.

Etter pausen fortsatte vi vår dominans, mens hjemmelaget falt mer og mer fra hverandre. Kun 11 minutter etter omstarten gikk vi opp til 0-4. Et nytt presist innlegg fra Trippiers gullfot fant pannebrasken til Wilson som bøyde seg over for å headet ballen forbi Foderingham.

Og etter en time var det jubel igjen, Gordon som allerede hadde levert en knallgod forestilling, krøllet inn Newcastles femte mål fra utenfor boksen. Kun minutter senere var det Miguel Almiróns tur, paraguayaneren stormet gjennom midten og satte inn det sjette for kvelden. Fem minutter senere meldte Burno seg også på, en heldig retur havnet hos brasilianeren som enkelt satte sitt første for sesongen.

Vi var ikke ferdig selv om vi hadde puttet hele syv på Bramall Lane. I de siste minuttene satte innbytter Alexander Isak inn det åttende målet, en forsvarsfeil fra Sheffield ble godt utnyttet av svensken som viste eleganse ved å dra av en forsvarer før han satte den forbi Foderingham.

Hendelser i kampen:

12’ ⇄ Harvey Barnes ut, Anthony Gordon inn (NEW)

21’ ⚽️ Sean Longstaff assistert av Anthony Gordon 0-1 (NEW)

28’ 🟨 Anel Ahmedhodzic (SHU)

31’ ⚽️ Dan Burn assistert av Kieran Trippier 0-2 (NEW)

34’ 🟨 Jack Robinson (SHU)

35’ ⚽️ Sven Botman assistert av Kieran Trippier 0-3 (NEW)

+6 min

HT

46’ ⇄ Jayden Bogle ut, Bénie Traoré inn (SHU)

56’ ⚽️ Callum Wilson assistert av Kieran Trippier 0-4 (NEW)

61’ ⚽️ Anthony Gordon assistert av Elliot Anderson 0-5 (NEW)

62’ ⇄ Oliver Norwood ut, Tom Davies inn (SHU)

66’ ⇄ Gustavo Hamer ut, Anis Ben Slimane inn (SHU)

68’ ⚽️ Miguel Almirón assistert av Bruno Guimarães 0-6 (NEW)

70’ ⇄ Miguel Almirón ut, Sandro Tonali inn (NEW)

⇄ Callum Wilson ut, Alexander Isak inn (NEW)

⇄ Kieran Trippier ut, Tino Livramento (NEW)

73’ ⚽️ Bruno Guimarães 0-7 (NEW)

75’ 🟨 Anis Ben Slimane (SHU)

⇄ James McAtee ut, Chris Basham inn (SHU)

81’ ⇄ Bruno Guimarães ut, Lewis Hall inn (NEW)

87’ ⚽️ Alexander Isak 0-8 (NEW)

+6 min

90+4’ 🟨 John Egan (SHU)

FT

You must be logged in to post a comment Login