Kampreferat: AC Milan – Newcastle 0-0

Oppdatert: 20. September 2023

Det ble et tøff gjensyn for oss med Champions League, men vi reiser hjem med ett poeng fra San Siro. Vi fikk ikke til mye fremover på banen, men leverte en god defensiv kamp som belønnet oss med ett poeng i «dødens gruppe».

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier (C) – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Sandro Tonali

Jacob Murphy – Alexander Isak– Anthony Gordon

Hjemmelaget dominerte kampen voldsomt i første omgang med hele San Siro bak seg, og hadde det ikke vært for Nick Pope, ville de ledet til pausen. Rafael Leão ga den første advarselen med et skudd fra avstand, men forsøket hans var bare oppvarming for Pope. Deretter måtte Pope avverge et langskudd fra Tommaso Pobega og en heading fra Samuel Chukwueze.

Erfarne Olivier Giroud så Pope kaste seg foran avslutningen hans på nært hold, ettersom sjansene fortsatte å komme for Milan. Rade Krunićs skudd ble slått over av Pope, som deretter reddet et nytt forsøk fra Théo Hernandezs heading fra hjørnesparket, og sendte den over tverrliggeren.

Vi stod imot presset i starten av kampen og i løpet av de første 20 minuttene hadde Pope notert seg for seks redninger. Pope ble spart fra å måtte gjøre nok en redning da Giroud sendte Hernandezs lave innlegg forbi målstolpen etter en halvtime. Leão forsøkte seg deretter i boksen, men mistet fotfestet og ga oss en sjanse til å rydde unna, men Jacob Murphy ble viktig som ryddet Pobegas forsøk fra målstreken.

Våre menn klarte ikke å utfordre Rossoneri-keeper Mike Maignan før pause, men Sandro Tonali, som var tilbake i byen han forlot i sommer, forsøkte å endre på det like etter hvilen, men forsøket ble blokkert.

Det var en bedre start på andre omgangen for oss enn i første, med Murphy som sendte ballen altfor høyt tidlig etter at vi presset oss oppover på banen. Det åpnet for rom som Milan prøvde å utnytte, og en slik sjanse falt til innbytteren Alessandro Florenzi, som skjøt utenfor mål etter å ha lurt seg bak vår midtbanetrio.

Hjemmelagets beste sjanse kom på slutten med Leão, han møtte Florenzis innlegg i boksen, men ballen gikk akkurat over mål. Det ble noen fantastiske ofringer fra oss på slutten av kampen, der vi gang på gang kastet oss foran ballen for å frustrere italienerne, sammen med enda en redning fra Pope på Giroud, for å holde scoren uavgjort.

Dypt inn i tilleggstiden kom vår største sjanse, ballen havnet hos Sean Longstaff på kanten av boksen. Skuddet hans var kraftig og så ut til å være på vei i mål, men innbytterkeeper Marco Sportiello leverte en strålende reaksjonsredning for å tippe ballen over tverrliggeren og nekte oss tre poeng.

Hendelser i kampen:

40’ 🟨 Davide Calabria (MIL)

HT

46’ ⇄ Davide Calabria ut, Alessandro Florenzi inn (MIL)

49’ 🟨 Fabian Schär (NEW)

61’ ⇄ Samuel Chukwueze ut, Christian Pulisic inn (MIL)

⇄ Tommaso Pobega ut, Tijani Reijnders inn (MIL)

63’ ⇄ Jacob Murphy ut, Callum Wilson inn (NEW)

⇄ Anthony Gordon ut, Miguel Almirón inn (NEW)

72’ ⇄ Ruben Loftus-Cheek ut, Yunus Musah inn (MIL)

⇄ Sandro Tonali ut, Elliot Anderson inn (NEW)

81’ ⇄ Mike Maignan ut, Marco Sportiello inn (MIL)

82’ 🟨 Yunus Musah (MIL)

83’ 🟨 Olivier Giroud (MIL)

89’ 🟨 Rade Krunic (MIL)

+5 min

90+1’ ⇄ Alexander Isak ut, Harvey Barnes inn (NEW)

FT

You must be logged in to post a comment Login