Kampreferat: Newcastle – Manchester City 1-0

Oppdatert: 27. September 2023

Vi tok oss videre til fjerde runde i Carabao cupen etter at vi slo City på hjemmebane 1-0 onsdag kveld. Solid forsvarsspill og en god andre omgang sikret oss avansement i turneringen.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Tino Livramento – Jamaal Lascelles (C) – Paul Dummett – Matt Targett

Lewis Miley – Sandro Tonali – Joelinton

Jacob Murphy – Alexander Isak – Lewis Hall

Det var en rolig første omgang som bød på få målsjanser, men de fleste kom fra gjestene. Julián Álvarez tvang Nick Pope til en redning med føttene, og Newcastle-forsvaret var nødt til holde fullt fokus gjennom hele omgangen. Paul Dummett leverte en perfekt timet sklitakling som stoppet Jack Grealish fra å være alene igjennom mot Pope.

Josko Gvardiol så headingen sin bli blokkert, mens Rico Lewis’ forsøk fra distanse traff tverrliggeren, men kanskje den klareste målsjansen i omgangen kom fra oss. Selv om vi ikke hadde mye ball og lå dypt, klarte Joelinton å avskjære pasningen til Gvardiol. Ballen gikk så til Alexander Isak som sendte Jacob Murphy igjennom. Fra en skarp vinkel fyrte Murphy av et godt skudd, men med en mektig redning av Stefan Ortega holdt stillingen uforandret til pause.

Våre to unggutter, Lewis Miley og Lewis Hall, ble byttet ut i pausen. Inn kom Bruno Guimarães og Anthony Gordon, og endringene ble umiddelbart en suksess. Vi fløy ut av startblokkene i andre omgang og tok over kontrollen. Og kun syv minutter inn i omgangen gikk vi opp i ledelsen. Murphy spilte Joelinton, som viste fram en driblespurt som tok ham inn i boksen. En 90 graders pasning fra brasilianeren gikk forbi de fleste, men ikke Isak som enkelt puttet ballen bak Ortega.

Bare en god utført takling fra Manuel Akanji hindret Gordon i å skyte kort tid etter, mens vi lette etter scoring nummer to. Gjestene så ut som en skygge av det laget de hadde vært tidligere på kvelden, men de prøvde å ta seg sammen de siste 20 minuttene.

Grealish som for det meste av kampen var i lommen til Tino Livramento gjennom hele kampen, prøvde lykken fra distanse, men skuddet gikk rett på Pope. Litt senere leverte Livramento en viktig inngripen som stoppet Citys innbytter Matheus Nunes idet han nærmet seg målet.

På slutten av kampen så Gordon et skudd bli reddet, og i den andre enden skjøt Nunes like utenfor. Men dette var vår kveld, rekken uten seier mot City på ti kamper er over, mens Eddie Howe overvant for første gang Pep Guardiola.

Hendelser i kampen:

+1 min

HT

46’ ⇄ Lewis Miley ut, Bruno Guimarães inn (NEW)

⇄ Leiwis Hall ut, Anthony Gordon inn (NEW)

53’ ⚽️ Alexander Isak assistert av Joelinton 1-0 (NEW)

63’ ⇄ Alexander Isak ut, Miguel Almirón inn (NEW)

65’ 🟨 Manuel Akanji (MCI)

67’ 🟨 Kalvin Phillips (MCI)

68’ ⇄ Nathan Aké ut, Matheus Nunes inn (MCI)

⇄ Mateo Kovacic ut, Jérémy Doku inn (MCI)

69’ 🟨 Bruno Guimarães (NEW)

74’ ⇄ Julián Álvarez ut, Phil Foden inn (MCI)

79’ 🟨 Pep Guardiola (MCI)

82’ 🟨 Sandro Tonali (NEW)

90’ ⇄ Sandro Tonali ut, Elliot Anderson inn (NEW)

+ 6 min

90+4’ ⇄ Paul Dummett ut, Fabian Schär inn (NEW)

FT

You must be logged in to post a comment Login