Kampreferat: Nott’m Forest – Newcastle 2-3

Oppdatert: 10. February 2024

Vi ble vitne til nok en målrik kamp, i likhet med forrige helg. Det ble utspilt en femmålsthriller på City Ground som gikk vår vei, takket være to scoringer fra Bruno Guimarães og én fra Fabian Schär. Nå står vi med full pott på våre to siste bortekamper i ligaen, noe som kommer godt med i jakten på Europaspill.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Martin Dubravka

Kieran Trippier (C) – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Lewis Miley

Miguel Almirón – Callum Wilson – Anthony Gordon

Forest sitt tempo i kontringsspillet så ut til å være en egenskap som kunne skape problemer for oss, og vertene var nære ved å ta ledelsen med nettopp dette tidlig i kampen. Nuno Tavares’ innlegg ble møtt av Morgan Gibbs-White, men skuddet hans endte til side for mål.

Tidligere Newcastle-keeper Matz Sels gjorde sin hjemmedebut for Forest etter overgangen i januar og måtte strekke seg langt for å avverge Sean Longstaffs skudd da vi begynte å komme inn i kampen, og etter ti minutter ble den belgiske keeperen slått. Det var et strålende utført dødballtrekk, en kort corner som tillot Kieran Trippier å slå inn et dypt innlegg til den umarkerte Bruno Guimarães på bakre stolpe, som på volley sendte ballen forbi Sels.

Før Forests utligning var det advarsler om at Elangas fart kunne skade oss, den svenske kantspilleren løp forbi Dan Burn etter å ha blitt spilt gjennom og tvang Martin Dúbravka til å avverge forsøket hans. Men etter 26 minutter fant Elanga rom mellom forsvarsrekken vår igjen, og løp på Gibbs-Whites presise gjennombruddspasning for å stikke inn utligningen forbi møtende Dúbravka.

Like før pause svarte vi derimot på utligningen og gikk opp i ledelsen igjen med en flott utført scoring fra Fabian Schär. Sven Botmans nedlegging fra et høyt frispark fra Trippier fant den sveitsiske midtstopperen, og selvsikre Schär på halvvolley styrte ballen nederst i venstre hjørne.

Ledelsen holdt derimot ikke inn til pause. Callum Hudson-Odois skuddforsøk på overtid av første omgang fikk en defleksjon som spilte ut Dubravka og dermed var stillingen jevn til pause.

Hjemmelaget startet andre omgang med en viss hurtighet, og hadde ballen i nettet kort tid etter omstarten. Taiwo Awoniyis avslutning fra en trang vinkel var presis, men den store spissen stod på feil side av forsvaret i det ballen ble spilt og scoring ble annullert for offside.

Forest var klart mest på offensiven, og Howe prøvde å endre på dette ved å introdusere Harvey Barnes, som scoret i comebacket sitt forrige helg, men vertene utgjorde fortsatt en trussel, men uten uttelling.

Med en fjerdedel igjen av kampen, kom det avgjørende øyeblikket som sikret oss alle tre poeng på City Ground. Tavares’ pasning ble for slapp til medspiller, så Guimarães var rask med å snappe opp ballen. Med hjelp av Burns smarte blokk på en Forest-spiller fikk han mulighet til å finstille siktet og plassere ballen helt nederst i høyre hjørne, utagbar for Sels.

Hendelser i kampen:

10’ ⚽️ Bruno Guimarães målgivende av Kieran Trippier 0-1 (NEW)

26’ ⚽️ Anthony Elanga målgivende av Morgan Gibbs-White 1-1 (NFO)

43’ ⚽️ Fabian Schär målgivende av Sven Botman 1-2 (NEW)

+5 min

45+6’ ⚽️ Callum Hudson-Odoi målgivende av Nicolás Dominguez 2-2 (NFO)

HT

58’ 🟨 Sven Botman (NEW)

59’ 🟨 Morgan Gibbs-White (NFO)

60’ ⇄ Miguel Almirón ut, Harvey Barnes inn (NEW)

66’ ⚽️ Bruno Guimarães 2-3 (NEW)

68’ ⇄ Taiwo Awoniyi ut, Divock Origi inn (NFO)

73’ ⇄ Ryan Yates ut, Giovanni Reyna inn (NFO)

78’ ⇄ Nicolás Dominguez ut, Danilo inn (NFO)

81’ ⇄ Lewis Miley ut, Tino Livramento inn (NEW)

+6 min

90+2’ ⇄ Anthony Gordon ut, Emil Krafth inn (NEW)

90+4’ 🟨 Callum Wilson (NEW)

FT

You must be logged in to post a comment Login