Kampreferat: Newcastle – Luton Town 4-4

Oppdatert: 04. February 2024

Det ble en målrik affære på St. James’ Park da Luton kom på besøk. Vi jaktet vår tredje strake seier og en revansj etter det knepne tapet i desember, men vårt tidlige ledelsesmål ble fulgt av et intensivt utveksling av scoringer, og til tross for en imponerende comeback-innsats endte kampen til slutt uavgjort.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Martin Dubravka

Kieran Trippier (C) – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Lewis Miley

Jacob Murphy – Anthony Gordon – Miguel Almirón

Vi var ute etter å sikre vår tredje strake seier i alle turneringer, og allerede etter syv minutter på eget gress tok vi ledelsen takket være strålende spill. Lewis Miley leverte en fantastisk ball til Kieran Trippier på høyresiden, og hans presise tilbakespill ble ekspedert i mål av Sean Longstaff, som dermed satte sitt andre mål på våre tre siste kamper.

Luton, som tidligere kun hadde vunnet én gang på St. James’ Park, klarte å utligne i det 21. minutt. Carlton Morris nikket inn Ross Barkleys frispark, og Gabriel Osho steg høyest, sendingen hans traff undersiden av Martin Dúbravkas tverrligger før den spratt over mållinjen.

Vi tok imidlertid tilbake ledelsen innen sekunder, da Anthony Gordon brøt gjennom på venstresiden. Thomas Kaminski avverget hans skudd, men ballen rullet mot løpende Longstaff, som iskaldt satte inn sitt andre mål i kampen.

Vi fortsatte jakten på et ekstra mål, men Teden Mengi blokkerte et forsøk fra Gordon før Luton utlignet igjen i det 41. minutt. Barkley drev fremover og fant Alfie Doughty på venstresiden, returen fra Dúbravka havnet hos Barkley, som klinisk satte ballen i mål.

Eddie Howe brakte inn Callum Wilson ved pause, erstattet den skadde Gordon, og til å begynne med så det ut til at endringen hadde ønsket effekt. Jacob Murphy var nær to ganger, men klarte ikke å score. Kampen tok en ny vending da Luton ble tildelt straffespark. Chiedozie Ogbene brøt forbi Dan Burn før han ble holdt igjen, og VAR omgjorde først frisparket til straffe. Morris scoret, og Luton tok ledelsen for første gang.

Tre minutter senere brøt Doughty gjennom og spilte til Barkley, som elegant fant Adebayo Elijah og økte ledelsen til 2-4.

Det virket tvilsomt for et comeback, men fem minutter senere reduserte Trippier. En strålende ball fra Bruno Guimarães fant Trippier, som enkelt satte ballen forbi Kamanski.

I det 73. minutt fullførte Barnes, som gjorde sin første opptreden siden september som innbytter i andre omgang, et fantastisk comeback med en perfekt avslutning fra kanten av boksen, og det var jevn stilling igjen.

Pelly Ruddock Mpanzu tvang Dúbravka til en redning i det 75. minutt, og Mengi blokkerte en Guimarães-avslutning i den andre enden.

Til tross for ti minutter med tillegg og en god sjanse for Ogbene, stoppet av Dúbravka, ble det ikke scoret flere mål, og kampen endte med poengdeling.

Hendelser i kampen:

7’ ⚽️ Sean Longstaff assist av Kieran Trippier 1-0 (NEW)

21’ ⚽️ Gabriel Osho assist av Carlton Morris 1-1 (LUT)

23’ ⚽️ Sean Longstaff 2-1 (NEW)

40’ ⚽️ Ross Barkley 2-2 (LUT)

+4 min

HT

46’ ⇄ Anthony Gordon ut, Callum Wilson inn (NEW)

56’ 🟨 Dan Burn (NEW)

59’ ⚽️ (Straffe) Carlton Morris 2-3 (LUT)

60’ 🟨 Albert Sambi Lokonga (LUT)

62’ ⚽️ Elijah Adebayo assist av Ross Barkley 2-4 (LUT)

63’ ⇄ Miguel Almirón ut, Harvey Barnes inn (NEW)

64’ ⇄ Dan Burn ut, Tino Livramento inn (NEW)

67’ ⚽️ Kieran Trippier assist av Bruno Guimarãs 3-4 (NEW)

68’ ⇄ Jordan Clark ut, Pelly-Ruddock Mpanzu inn (LUT)

73’ ⚽️ Harvey Barnes assist av Lewis Miley 4-4 (NEW)

76’ 🟨 Jacob Murphy (NEW)

79’ ⇄ Carlton Morris ut, Jacob Brown inn (LUT)

⇄ Alfie Doughty ut, Reece Burke inn (LUT)

88’ ⇄ Elijah Adebayo ut, Cauley Woodrow inn (LUT)

90’ 🟨 Gabriel Osho (LUT)

+10 min

FT

You must be logged in to post a comment Login