Kampreferat: Newcastle – Bournemouth 2-2

Oppdatert: 18. February 2024

Nok en målrik kamp vi er vitne til, men det ender med poengdeling. Vi viste karakter ved å slå tilbake to ganger mot Bournemouth, men sliter med å finne vinner-oppskriften på hjemmebane etter fire kamper uten seier på St. James’ Park.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Martin Dubravka

Kieran Trippier (C) – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Lewis Miley

Miguel Almirón – Anthony Gordon – Harvey Barnes

En tidlig bølge av muligheter oppsto for oss med Gordon i spissen, i fraværet av Alexander Isak og Callum Wilson. Den opprinnelige vingen nikket elegant et innlegg fra Sean Longstaff ned i bakken før den tidligere Everton-spilleren presset ned en klaring fra målvakt Neto. Cherries-keeperen var heldig da ballen gikk bredt og ikke snek seg inn i nettet.

Likevel var det Bournemouth som skapte den mest åpenbare muligheten. Etter at Marcus Tavernier hadde testet Dúbravkas reaksjoner med et skudd fra avstand, vartet vår slovakiske sisteskanse opp med en fin redning for å avvise Dominic Solankes forsøk, etter at Justin Kluivert hadde sendt ham gjennom.

Med en fjerdedel av kampen spilt, gjorde Dúbravka en enda bedre redning. Lloyd Kellys innlegg fra venstre var presist, og Solanke skled inn for å møte det i straffefeltet. Cherries’ angriper så ut til å score, men Dúbravkas instinktive inngrep var strålende og nektet Bournemouth i det som på det tidspunktet ville vært et fortjent ledermål.

Miguel Almirón sendte en ball bredt og Fabian Schär prøvde lykken uten suksess før pause. Like etter omstarten, takket være en strålende gjennombruddspasning fra Longstaff, fikk Almirón en sjanse til å score, men det løftede forsøket gikk over Netos tverrligger.

Bare fem minutter inn i andre omgang scoret imidlertid Andoni Iraolas menn. Det kom som følge av en gave fra Dúbravka, en uheldig glipp i hans egen sekstenmeter som ga Solanke en uimotståelig mulighet.

Vi slo imidlertid tilbake få minutter senere etter en langvarig VAR-sjekk. Det dreide seg om en dødball hvor Schär ble holdt i trøyen av gjestenes Adam Smith. Etter en pinefull lang ventetid mens dommerne studerte repriser, pekte Michael Salisbury på straffemerket. Gordon tok ansvar og konverterte straffen selvsikkert til mål.

Kluivert og Tavernier skjøt begge over mål i minuttene som fulgte utligningen, mens Marco Senesi nesten utilsiktet satte oss i ledelsen da hans glidende blokkering på Bruno Guimarães’ innlegg strøk utenfor stolpen. Men med litt over 20 minutter igjen sendte Antoine Semenyo Bournemouth tilbake i ledelsen. Det var et strålende mål fra den tidligere Bristol City-spilleren, som mottok Solankes pasning og skjøt lavt og presist i det nederste høyre hjørnet forbi Dubravka.

Keeperen vår hadde hatt en solid ettermiddag, bortsett fra glippen ved Bournemouths første mål. Han viste seg solid ved å slå vekk Lewis Cooks dippende forsøk inne i de siste ti minuttene. Det viste seg å være viktig inngripen, for i tilleggstiden utlignet vi.

Matt Ritchie, som bare hadde blitt introdusert noen sekunder tidligere, dyttet ballen inn fra kort hold med sin første berøring på ballen etter at hans egen heading hadde spratt tilbake til ham via en forsvarer og Neto. Dette sikret ett poeng for oss etter en innholdsrik andre omgang.

Hendelser i kampen:

44’ 🟨 Ryan Christie (BOU)

+3 min

HT

51’ ⚽️ Dominic Solanke 0-1 (BOU)

52’ 🟨 Marcos Sensei (BOU)

58’ ⚽️ (Straffe) Anthony Gordon 1-1 (NEW)

62’ 🟨 Illia Zabarnyi (BOU)

67’ ⇄ Harvey Barnes ut, Jacob Murphy ut (NEW)

69’ ⚽️ Antoine Semenyo målgivende av Dominic Solanke 1-2 (BOU)

71’ ⇄ Justin Kluivert ut, Alex Scott inn (BOU)

⇄ Dan Burn ut, Tino Livramento inn (NEW)

78’ ⇄ Antoine Semenyo ut, Dango Ouattara inn (BOU)

87’ 🟨 Fabian Schär (NEW)

+10 min

90+1’⇄ Lewis Miley ut, Joe White inn (NEW)

⇄ Miguel Almirón ut, Matt Ritchie inn (NEW)

90+2’ ⚽️ Matt Ritchie 2-2 (NEW)

90+3’ ⇄ Ryan Christie ut, Enes Ünal inn (BOU)

FT

You must be logged in to post a comment Login