Kampreferat: Nottingham – Newcastle 1-2

Oppdatert: 18. March 2023

Brennhete Alexander Isak slo til to ganger da Newcastle kom bakfra og sikret tre på City Ground før landslagspausen. Det ble litt av en følelsesmessig berg og dalbane med baklengs, grusom dommer feil og vinnermål på overtid.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joe Willock

Jacob Murphy – Alexander Isak – Allan Saint-Maximin

Jacob Murphy fikk sin andre start på rad etter en god forestilling forrige helg og det var nettopp han som skapte den første muligheten i kampen, da han la en lav ball inn fra høyre mot Joe Willock som sendte ballen over mål fra åtte meter.

Så i det 12. minutt kom Newcastle enda nærmere etter et smart frisparktrekk. Kieran Trippier spilte ballen lavt inn til Isak. Skuddet hans mot mål tok en endringsretning i Serge Aurier, og deretter Renan Lodi som var heldig og ikke satte ballen i eget nett da ballen kysset tverrligeren.

Forest svarte med et angrep fra Brennan Johnson som ble godt holdt av Nick Pope, men de tok ledelsen i det 26. minutt da Sven Botmans pasning mot Pope ble for svak og Emmanuel Dennis snappet opp ballen. Han uførte en frekk flikk over både Pope og Trippier, som endte i mål.

Newcastle traff tverrliggeren for andre gang i det 35. minutt da Murphy kuttet ballen inn til Sean Longstaff, skuddet hans traff Felipe og deretter treverket. Tre minutter senere, forsøkte Longstaff lykken igjen, men denne gangen ble det for mye kraft.

Men Magpies fikk den utligningen de fortjente rett før pause på overtid. Et godt trekk på høyresiden førte til at Willock gravde frem et innlegg, og ballen ankom i en vanskelig høyde for Isak. En brilliant volley med leggen gikk først i stanga før den trillet inn over strekken.

Elliot Anderson ble introdusert for Allan Saint-Maximin ved pause, og unggutten gjorde nesten en umiddelbar innvirkning da han innen fire minutter fyrte av en kraftpakke av en volley mot keeper Keylor Navas som slo ballen ut til corner.

Willock skjøt over, før Shelvey i det 58. minutt truet ikke én, men to ganger med å score mot sin gamle klubb da ett skudd ble blokkert av Isak før oppfølgingen hans plystret like utenfor.

På timen ble Bruno Guimarães nektet av nok en iøynefallende redning fra Navas, og fire minutter senere trodde Anderson at han hadde scoret sitt første mål for Newcastle på senior nivå.

Han reiste seg over Aurier for å heade hjem Isaks kryss etter litt oppsiktsvekkende fotarbeid fra svensken, men etter scener med vill feiring foran de tilreisende grep VAR inn, med dommer Paul Tierney som gikk til skjermen og hans subjektive vurdering endte i annullering etter offside på Longstaff i samme spillsekvens. Avgjørelsen er håpløs, og Anderson ble dessverre frarøvet sitt første mål for klubben.

Da kampen gikk inn i sine siste ti minutter, skapte Magpies ytterligere tre store sjanser.

Først headet Longstaff Trippiers dype innlegg over mål, mens Murphy skjøt utenfor da han var godt plassert, også spilte Longstaff ballen gjennom til Isak, men hans lave skudd ble blokkert av Aurier.

Og i det 87. minutt var det Felipes tur til å redde sin side med en enorm blokkering på forsøket fra Guimarães, før Forest brøt og nesten scoret et vinnermål, men Pope kastet ut et bein og reddet forsøket fra Johnson.

Men så på overtid, gikk Isak opp for en heading og Moussa Niakhaté blokkerte headingen med hånda i samme duell, noe som ga Newcastle-spissen en mulighet til å sikre tre poeng.

Til tross for Forests forsøk på å utpsyke ham, satte svensken kjølig inn sitt sjette mål på syv starter for Magpies, som nå er bare et poeng bak fjerdeplasserte Tottenham Hotspur og en kamp til gode.

Hendelser I kampen:

22’ 🟨 Emmanuel Dennis (NFO)

26’ ⚽️ Emmanuel Dennis (NFO)

33’ 🟨 Dan Burn (NEW)

+3 min

45+2’ ⚽️ Alexander Isak assistert av Joe Willock (NEW)

Pause

46’ ⇄ Allan Saint-Maximin ut, Elliot Anderson inn (NEW)

58’ ⇄ Ryan Yates ut, Remo Freuler inn (NFO)

59’ 🟨 Morgan Gibbs-White (NFO)
79’ ⇄ Andre Ayew ut, Sam Sturridge inn (NFO)

⇄ Emmanuel Dennis ut, Neco Williams inn (NFO)

84’ ⇄ Jacob Murphy ut, Matt Ritchie inn (NEW)

+ 6 min

90+2’ 🟨 Remo Freuler (NFO)

90+3’ 🟨 Keylor Navas (NFO)

90+3’ ⚽️(Straffe) Alexander Isak (NEW)

90+4’ ⇄ Jonjo Shelvey ut, Gustavo Scarpa inn (NFO)

90+6’ 🟨 Renan Lodi (NFO)

Slutt

You must be logged in to post a comment Login