Kampreferat: Newcastle – Manchester United 2-0

Oppdatert: 02. April 2023

Newcastle økte håpet om topp fire avslutning med en imponerende 2-0s eier over Manchester United søndag ettermiddag. Eddie Howes lag var det bedre laget hele veien og sikret seg fortjent de tre poengene takket være Joe Willock og innbytter Callum Wilson i andre omgang på et høylytt St. James’ Park.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joe Willock

Jacob Murphy – Alexander Isak – Allan Saint-Maximin

Vertene stilte uendret fra 2-1-seieren i Nottingham Forest før landskamppausen og dominerte hele første omgang. Det var en kombinasjon av David De Gea og Newcastles  egen sløseri som hindret dem i å lede halvveis.

Keeper De Gea hadde mye mer å gjøre tidlig enn motspilleren Nick Pope. Spanjolen leverte en fin dobbeltredning for å først nekte Isak, som headet mål fra kloss hold, før han på en eller annen måte holdt Willocks volley-oppfølging utenfor.

Allan Saint-Maximin økte sin innflytelse innover i omgangen og så et skudd holdt av De Gea og et innlegg til Longstaff som gikk like utenfor. Longstaff tok deretter sikte fra kanten av boksen og så den svingende driven hans blinke like forbi den stående stolpen.

Newcastles vanlige intensitet viste seg å være vanskelig for Erik ten Hags menn. Nok et utbrudd, ledet av Isak og deretter Saint-Maximin, førte til at Willock brente en stor mulighet inni boksen over mål. Etter muligheten blåste dommer Stuart Attwell inn til pause.

Andre omgangen startet litt mer jevn. Pope ble til slutt kalt til aksjon, mens han komfortabelt holdt et tamt slag fra Antony, Fabian Schär prøvde seg like etter fra 25 meter, men ble nødt til å se forsøket gå like utenfor stolpen.

Like etter at ten Hag hadde introdusert Jadon Sancho og Anthony Martial i et forsøk på å utnytte lagets bedre start på andre omgang, slo Newcastle til i den andre enden. Det var et mål som burde kommet tidligere, med Saint-Maximin sterkt involvert da han så ut til å tvinge seg gjennom en mengde kropper på kanten. Til slutt ble ballen spilt ut til Alexander Isak og deretter til Guimarães i feltet, og brasilianeren løftet et innlegg mot Saint-Maximin ved bakre stolpe. Franskmannen gjorde det bra i å rette headingen tilbake over mål, og Willock var der, og kom akkurat i tide til å putte den hjem foran Gallowgate End.

De røde djevlene så ut til å svare raskt etterpå, men Marcel Sabitzer fikk ikke et rent skudd og det ble ikke farlig nok. Det så ut til å bli verre forgjestene da innbytter Joelinton headet fra kloss hold, men forsøket ble ypperlig dirigert over tverrliggeren av De Gea.

Det var noen korte glimt av håp for gjestene, Martial så innsatsen hans avledet utenfor og andre erstatter Victor Lindelof kastet bort et forsøk fra hjørnespark.

Noen få minutter igjen av kampen beseglet Newcastle seieren med et utmerket, enkelt andremål. Longstaff vant et frispark nede ved hjørneflagget og Trippier sendte det inn i seks meterfeltet, der klatret høyest for å nikke det hjem via treverket og rundet av en fantastisk ettermiddag for Howe og anklagene hans.

Hendelser I kampen:

+ 1 min

Pause

62’ ⇄ Antony ut, Jadon Sancho inn (MUN)

⇄ Wout Weghorst ut, Anthony Martial inn (MUN)

65’ ⚽️ Joe Willock assistert av Allan Saint-Maximin (NEW)

68’ ⇄ Allan Saint-Maximin ut, Joelinton inn (NEW)

⇄ Jacob Murphy ut, Anthony Gordon inn (NEW)

80’ ⇄ Alexander Isak ut, Callum Wilson inn (NEW)

82’ ⇄ Scott McTominay ut, Fred inn (MUN)

83’ ⇄ Lisandro Martinez ut, Facundo Pellistri inn (MUN)

83’ ⇄ Raphael Varane ut, Victor Lindelòf inn (MUN)

84’ ⇄ Joe Willock ut, Elliot Anderson inn (NEW)

88’ ⚽️ Callum Wilson assistert av Kieran Trippier (NEW)

+ 5 min

Slutt

You must be logged in to post a comment Login