Kampreferat: Newcastle – Wolves 2-1

Oppdatert: 12. March 2023

Miguel Almirón ble matchvinner da han noterte seg for sitt 11 mål for sesongen i kveld. Newcastle vant for første gang siden januar etter en litt tung periode og er tilbake på femte plass med 44 poeng.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joe Willock

Jacob Murphy – Alexander Isak – Allan Saint-Maximin

Det ble en kort pause midtveis inn i første omgang da Raul Jiménez presset Nick Pope og vant ballen fra keeperen før han kastet seg i gulvet, ved de første øyekastene så det skummelt ut med tanke på straffespark, men dommer Andrew Madley og VAR-dommer Tony Harrington var ikke imponert over fallet. Det var den eneste hendelsen som var verdt å merke seg før Alexander Isak satte ballen i nettet på fantastisk vis. Et frispark tatt av Kieran Tripper treffer pannebrasken til svensken som styrer ballen pent og kraftfullt ned i hjørnet forbi Jose Sa.

Newcastle virket fast bestemt på å fortsette initiativet sitt og hadde nesten et andre mål øyeblikk senere. Saint-Maximin matet Isak og Wolves klarte ikke å klarere det lave innlegget hans, med mottaker Joe Willock som til slutt så skuddet fra nært hold endre retning rett utenfor stolpen. Så, etter at Pope hadde reddet et angrep fra Rúben Neves og startet en rask kontring, fikk Isak et målrettet skudd blokkert.

Newcastle festet grepet om Wolves på deres egen banehalvdel, og i det 35. minutt ble en lang corner innhentet av Dan Burn som fikk ballen inn til umarkerte Bruno Guimarães som ble nødt til å se ballen treffe tverrliggeren.

Gjestene ga et varselskudd fire minutter senere da Daniel Podence skar inn fra venstre og avleverte et skummelt lavt skudd i stolpen, men Newcastle fortsatte å presse på for et andre mål. Sá reddet et forsøk fra Jacob Murphy på slutten av første omgang, og i begynnelsen av andre omgang avviste han Willocks skudd fra skarp vinkel.

Pauseinnbytter Pedro Neto tvang frem en god redning fra Pope med et smart utført frispark.  Raskt etter den gode redningen felte Nelson Semedo kynisk Jacob Murphy utenfor 16-meteren, Trippiers frispark var godt, men ble dyttet unna av Sá.

Pope hentet frem en god redning når Semedo prøvde seg midtveis i omgangen, men Paven ble nødt til å se seg slått i det 70. minutt da Jiménez presset ballen mot mål og Trippier skled ballen til innbytteren Hee-Chan Hwang som kun hadde vært sekunder på banen. Uforstyrret og åpent mål pirket han ballen i mål.

Men det var en annen innbytter, Almirón som hadde det siste ordet. Willock åpnet opp gjestenes forsvar og spilte til paraguayaneren, som bøyde ballen nydelig forbi Sá. Noe som falt i god smak på et fullsatt St. James’ Park.

På stoppetid slapp Almirón ballen inn foran mål til Sven Botman, som ble for ivrig og brente ballen over mål, men Newcastle gikk seirende ut etter fem kamper uten tre poeng i ligaen.

Hendelser i kampen:

26’ ⚽️ Alexander Isak assistert av Kieran Trippier (NEW)

44’ 🟨 Daniel Podence (WOL)

+ 2 min

Pause

46’ ⇄ Adama Traoré ut, Pedro Neto inn (WOL)

58’ 🟨 Nélson Semedo (WOL)

68’ 🟨 Alexander Isak (NEW)

68’ ⇄ Allan Saint-Maximin ut, Miguel Almirón inn (NEW)

⇄ Alexander Isak ut, Callum Wilson inn (NEW)

69’ ⇄ Ruben Neves ut, Hee-Chan Hwang inn (WOL)

⇄ Jonny ut, Rayan Ait Nouri inn (WOL)

⇄ Daniel Podence ut, Matheus Nunes inn (WOL)

70’ ⚽️ Hee-Chan Hwang (WOL)

75’ ⇄ Joao Moutinho ut, Nathan Collins inn (WOL)

79’ ⚽️ Miguel Almirón assistrert av Joe Willock (NEW)

85’ ⇄ Jacob Murphy ut, Matt Ritchie inn (NEW)

+ 5 min

Slutt

You must be logged in to post a comment Login