Kampreferat: Manchester City – Newcastle 2-0

Oppdatert: 04. March 2023

Mål i begge omgangene fra Phil Foden og Bernardo Silva påførte Newcastle United sitt tredje tap denne sesongen.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Jamaal Lascelles – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joelinton

Miguel Almirón – Callum Wilson – Anthony Gordon

City kom med en tidlig advarsel da Ilkay Gundogan nikket Jack Grealish sitt innlegg like over mål rett etter kampstart. Newcastle svarte på advarselen med en stikker til Anthony Gordon som startet sin første kamp for klubben. Gordon bommet dessverre på ballen da han skulle fyre av mot Ederson og gikk i bakken etter et godt press spill av Kyle Walker.

Et kvarter senere endte Newcastle bakpå. Det var en ypperlig åpning for hjemmelaget, med Foden som gled lett igjennom 16-meteren. Englandsmannens påfølgende skudd tok en endringsretning i Sven Botman som prøvde å stanse forsøket. Det ble derfor umulig for Nick Pope å stå i veien og ble nødt til å hente ballen ut av nettet.

Sean Longstaff så et skudd blokkert akkurat i tide av Nathan Ake da Newcastle så ut til å svare umiddelbart, mens den produktive Erling Braut Haaland så bredt i den andre enden da sjansene falt til begge sider. Kanskje den beste muligheten siden Fodens mål falt til Callum Wilson før pause, men han klarte ikke å time Kieran Trippiers innlegg og bommet på ballen.

I andre omgang startet hjemmelaget godt, men Newcastle var med. Det var preget av mye slurv for begge lag i siste tredjedel. Howe tok grep og snudde seg deretter til benken sin med en knapp halvtime igjen, med Alexander Isak, Allan Saint-Maximin og Joe Willock introdusert alle i et forsøk om en utligning.

Hat-tricket av endringer ga nesten en umiddelbar utligning da Joelinton bommet på ballen inne i boksen etter et innlegg, og så ble Isak sitt skudd hindret av Ake og deretter keeper Ederson.

Men mens den svenske spissen sin innsats så ut til å skape en viss bekymring for City-backlinjen, ble Newcastles oppgave vanskeligere med en fjerdedel av tiden igjen. Grealish skar inn fra venstre og avleverte til Haaland som kunne flikke ballen videre til Bernardo Silva som stod alene. Portugiseren hadde knapt vært på banen mer enn 2 minutter før han økte ledelsen.

Det endte i et 2-0 tap, og Newcastles unøyaktighet og manglende evne foran mål fortsetter. Joelintons gule kort i kampen var hans tiende og han blir nødt til å stå over de to neste kampene mot Wolverhampton og Nottingham.

Hendelser i kampen:

15’ ⚽️ Phil Foden assistert av Rodri (MCI)

+ 2 min

Pause

53’ 🟨 Joelinton (NEW)

58’ 🟨 Nathan Aké (MCI)

62’ ⇄ Anthony Gordon ut, Allan Saint-Maximin inn (NEW)

63’ ⇄ Callum Wilson ut, Alexander Isak inn (NEW)

⇄ Sean Longstaff ut, Joseph Willock inn (NEW)

65’ ⇄ Kevin De Bruyne ut, Bernardo Silva inn (MCI)

67’ ⚽️ Bernardo Silva assistert av Erling Braut Haaland (MCI)

74’ 🟨 Erling Braut Haaland (MCI)

🟨 Dan Burn (NEW)

76’ 🟨 Bruno Guimarães (NEW)

77’ ⇄ Miguel Almirón ut, Jacob Murphy inn (NEW)

87’ ⇄ Dan Burn ut, Matt Targett inn (NEW)

+ 4 min

90+1’ 🟨 Jamaal Lascelles (NEW)

Slutt

You must be logged in to post a comment Login