Kampreferat: Newcastle – West Ham 1-1

Oppdatert: 04. February 2023

Magpies fikk en pangstart mot West Ham på St. James’ Park, men måtte nøye seg med poengdeling. Med et uavgjort resultat økte Newcastle den ubeseirede rekken til 16 kamper i Premier League.

Lagoppstillingen (4-3-3):

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Joseph Willock – Sean Longstaff – Joelinton

Miguel Almirón – Callum Wilson – Allan Saint-Maximin

Newcastle trodde de hadde tatt ledelsen i løpet av sekunder etter kampstart da Joe Willock boret ballen forbi Lucasz Fabianski, men feiringen ble avbrutt da VAR konstaterte at ballen akkurat hadde gått ut av spill da Miguel Almirón kuttet fra sidelinjen.

Øyeblikk senere var ballen imidlertid i West Hams nett igjen, og denne gangen telte det. Sean Longstaff, Uniteds cuphelt med to mål i midtuken, delte Hammers-forsvaret med et perfekt gjennomspill, og Wilson satte inn sitt tiende mål på 12 kamper mot øst-London laget.

Det endte en ti kampers måltørke for den engelske spissen, og Newcastle kunne ha økt ledelsen i det 24. minutt da Dan Burn sparket ballen videre fra frispark og Fabian Schär var raskere enn Fabianski, men forsøket hans gikk utenfor.

Bommen til Newcastle så ut til å gi gjestene selvtillit, med Said Benrahma som skjøt over etter et godt gjennomarbeidet trekk før Paqueta så et skudd bli avvist akkurat på feil side eller høyre side fra et svarthvitt perspektiv av stolpen.

Men brasilianeren utlignet på den resulterende corneren, som ble tatt av Declan Rice og falt perfekt for Paqueta som kunne dytte ballen inn fra kloss hold i det 32. minutt.

West Ham endte omgangen på topp, med Benrahma som dro et skudd utenfor etter å ha kuttet innsiden fra venstre, og i det 45. minutt headet Nayef Aguerd utenfor målet fra Vladimir Coufals frispark.

Couffal var involvert i den andre enden i det 54. minutt, og blokkerte Allan Saint-Maximins skudd. Anthony Gordon ble introdusert foran hjemmefansen når han gikk inn for Saint-Maximin. Debuten kom i det 69. minutt, og januarsigneringen fra Everton var positiv og spennende under hans opptreden, og injiserte friske ideer og energi.

Pasningen hans sendte Wilson inn på mål, men spissen ble nektet av en suveren takling i siste sekund av Aguerd. Trippiers frispark, traff hodet til Wilson, men headingen hans var for nær Fabianski, som klarte å holde ballen ute.

Gordon så et skudd fra kanten av feltet blokkert tappert av Jarrod Bowen etter at en corner ble halvveis klarert.

Men utenom en imponerende debut av den nye vingen måtte Newcastle nøye seg med poengdeling som resulterer i en fjerdeplass på tabellen to poeng bak «the red devils».

Hendelser I kampen:

3’ ⚽️ Callum Wilson assistert av Sean Longstaff (NEW)

32’ ⚽️ Lucas Paqueta (WHU)

45’ 🟨 Joseph Willock (NEW)

+2 min

Pause

46’ ⇄ Thilo Kehrer ut, Ben Johnson inn (WHU)

57’ 🟨 Joelinton (NEW)

69’ ⇄ Allan Saint-Maximin ut, Anthony Gordon inn (NEW)

74’ ⇄ Lucas Paquetá ut, Tomas Soucek inn (WHU)

⇄ Said Benrahma ut, Pablo Fornals inn (WHU)

81’ ⇄ Michail Antonio ut, Danny Ings inn (WHU)

⇄ Miguel Almirón ut, Jacob Murphy inn (NEW)

⇄ Joseph Willock ut, Elliot Anderson inn (NEW)

+ 3 min

90+1’ 🟨 Naif Aguerd (WHU)

90+2’ ⇄ Vladimir Coufal ut, Flynn Downes inn (WHU)

Slutt

You must be logged in to post a comment Login