Kampreferat: Bournemouth – Newcastle 1-1

Oppdatert: 11. February 2023

Nok et uavgjort og en skuffende forestillig fra Newcastle da det endte 1-1 på Vitality Stadium lørdag kveld. Med resultatet forlenget Newcastle sin ubeseirede rekke til 17 kamper og målscorer Miguel Almirón kan smile for sitt tiende mål denne sesongen.

Lagoppstillingen (4-3-3):

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Joseph Willock – Sean Longstaff – Joelinton

Miguel Almirón – Alexander Isak – Allan Saint-Maximin

Selv om Fabian Schär nikket et hjørnespark fra Kieran Trippier utenfor mål tidlig i kampen, var det vertene som kom med den første ordentlige målfarlige sjansen. Jaidon Anthonys innlegg ble møtt av Dominic Solanke, og hans hodestøt så ut til å gå nede i hjørnet før Nick Pope kastet en instinktiv arm på den for å dytte den utenfor stolpen.

Det var ett tydelig savn av Bruno Guimarães på midten. Like før halvtimen rykket vertene til som hittil hadde hindret Newcastle i å komme inn i den typen rytme supporterne har blitt vant med denne sesongen, nemlig å ligge foran. Dango Outtaras flikk fra et hjørnespark fant Marcos Senesi som lå på lur ved bakerste stolpe og han kunne sette ballen i mål uten noen problem.

Howe svarte med å introdusere Anthony Gordon mot Joe Willock, som så ut til å ha pådratt seg en skade. Alexander Isak som startet sin første Premier League på nesten fem måneder var mannen som skulle sørge for Newcastle første skudd på mål og det ga litt håp om en utligning før pause.

Og det var akkurat det som var tilfellet. Mange av Newcastles beste øyeblikk de siste ukene, har skyldtes industrien til Sean Longstaff, som mottok en pasning fra Allan Saint-Maximin og var på løp. Han var uheldig som ikke scoret selv, men returen fra redningen til Neto fant Almirón som stod alene og på fint vis plasserte ballen langs bakken i lengste hjørnet. Målet til Almirón ble det siste som skjedde før Dommer Attwell blåste av til pause.

Etter omstarten forble konkurransen ganske åpen og det var mye ende-til-ende selv om Newcastle hadde god kontroll på ballen. Det var svært få reelle scoringsmuligheter å melde om før det siste kvarteret av kampen. Den ene falt til Isak, som skjøt over tverrliggeren fra spiss vinkel inne i feltet, men trengte ikke å grave seg langt ned da linje dommer vinker for offside.

Et øyeblikk senere, gikk det Bournemouths vei, med innbytter Marcus Tavernier som skjøt rett på Pope. Saint-Maximins svarte raskt etter det med et lavt kryss-skudd som skapte trøbbel foran målet til Neto. Longstaff fulgte returen opp, men innsatsen hans ble blokkert, før Gordon så sitt eget forsøk ende utenfor.

Men poengdeling var til slutt et rettferdig resultat. «The Cherries» kunne fort tatt alle tre poengene rett før fulltid når Trippier ble nødt til og blokkere en frekk mulighet fra Solanke på målstreken.

Det var en urolig svak forestilling fra Newcastle i en kamp hvor det antas at tre poeng er mer enn fullt oppnåelig. Det er tydelig savn av Bruno på midten og suspensjonen er heldigvis snart ferdig. En bemerkelse fra dagens kamp var at alle byttene som ble gjort var grunnet skader på spillerne. Vi krysser fingrene for Willock, Almirón og Saint-Maximin’s skader er kortvarige.

Hendelser i kampen:

30’ ⚽️ Marcos Sensei assistert av Dango Ouattara (BOU)

36’ ⇄ Joseph Willock ut, Anthony Gordon inn (NEW)

+ 2 min

45+2’ ⚽️ Miguel Almirón (NEW)

Pause

53’ ⇄ Marcos Sensei ut, Chris Mepham inn (BOU)

60’ 🟨 Anthony Gordon (NEW)

63’ ⇄ Jaidon Anthony ut, Marcus Tavernier inn (BOU)

74’ 🟨 Adam Smith (BOU)

79’ ⇄ Dango Ouattara ut, Antoine Semenyo inn (BOU)

⇄ Adam Smith ut, Ryan Fredericks inn (BOU)

81’ ⇄ Miguel Almirón ut, Jacob Murphy inn (NEW)

84’ ⇄ Allan Saint-Maximin ut, Elliot Anderson inn (NEW)

87’ 🟨 Sven Botman (NEW)

+ 7 min

90+5’ 🟨 Joelinton (NEW)

90+7’ 🟨 Jack Stephens (BOU)

Slutt

You must be logged in to post a comment Login